fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora tanca el termini per a sol·licitar ajudes per a la compra de llibres de text amb més de 1.600 peticions

Almassora tanca el termini per a sol·licitar ajudes per a la compra de llibres de text amb més de 1.600 peticions

Secretaria, Comptabilitat i Tresoreria verifiquen ja la documentació per al pagament.

L’Ajuntament d’Almassora ha tancat el termini per a sol·licitar ajudes a la compra de llibres de text. El servei especial habilitat en la planta baixa del consistori ha registrat 1.684 peticions (1.448 individualitzades i 236 tramitades des del centre CAES Errando Vilar) en els dos mesos en funcionament, segons ha indicat el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) al tancament del departament.

La regidora d’Educació, María José Tormo, ha destacat l’elevada participació de les famílies en aquest procés impulsat per la Generalitat Valenciana per a alleujar el cost de la compra de llibres de text. Aquesta mesura pionera permetrà que els pares o tutors reben fins a 100 euros per cada fill en una primera fase i altres 100 euros en retornar els llibres en perfecte estat a finalitzar el curs.

A més, Tormo ha destacat l’amplitud del termini en el cas d’Almassora. Els dos mesos de servei extraordinari habilitat pel consistori superen la mitjana establida per municipis d’igual o superior volum d’habitants. També el personal destinat a l’atenció ciutadana ha multiplicat el seu esforç en aquest temps, amb horari de matí i vesprada durant el primer mes i solament de matí al gener.

El tancament del període es produeix després que Secretaria, Comptabilitat i Tresoreria hagen començat a verificar i canalitzar la documentació dels sol·licitants per a realitzar la transferència bancària de l’ajuda al número de compte facilitat en els formularis. Segons fonts del SIAC, la major part de les peticions es va transferir en els primers 15 dies de servei, moment en què els funcionaris van registrar 623 inscripcions, i a la fi de gener.

Els primers ingressos de fins a 100 euros depenen de la verificació de la documentació, de manera que els qui van realitzar la sol·licitud al desembre rebran la transferència de forma imminent, atés que el pressupost de 2016 ja està en vigor i tots els departaments implicats estan treballant a ple rendiment per a escurçar els terminis.

Així ho ha confirmat la regidora d’Educació, que ha incidit que l’esforç és majúscul per a canalitzar centenars de pagaments, encara que siguen per valor de xicotetes quantitats. No en va, el procés per a revisar les sol·licituds és idèntic en tots els casos i no influeix la quantia que demanda la família, que pot aconseguir els 100 euros o ser inferior.

Leave a Reply

Your email address will not be published.