fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora tornar脿 a sortejar 21 horts urbans despr茅s de complir-se el contracte de dos anys

Almassora tornar脿 a sortejar 21 horts urbans despr茅s de complir-se el contracte de dos anys

Els actuals beneficiaris han de retornar les claus el 15 de novembre.

L’Ajuntament d’Almassora tornar脿 a sortejar 21 parcel路les d’horts urbans en expirar el contracte de dos anys signat en el seu moment pels beneficiaris. El departament de Sostenibilitat ha notificat ja als usuaris el cessament de l’activitat i la devoluci贸 de les claus per a revisar les instal路lacions i posar les parcel路les a punt de cara a l’obertura del nou proc茅s.

“Es compleixen dos anys de la convocat貌ria amb un balan莽 m茅s que positiu que ha perm猫s posar en valor la pr脿ctica de l’agricultura ecol貌gica, que volem estendre a altres usuaris”, ha assenyalat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Gal铆. A partir de novembre, els beneficiaris actuals de 21 dels 31 espais de cultiu donaran pas als nous propietaris temporals.

El regidor d’Agricultura, Roger Beltr谩n, ha recordat que la convocat貌ria per al repartiment de les 31 places disponibles al costat de la CV-18 va deixar una desena de vacants al juliol de 2015. L’equip de govern va obrir un nou proc茅s per a adjudicar estos 10 horts que seguiran operatius per m茅s temps at猫s que es van adjudicar posteriorment. Per tant, esta convocat貌ria es limita a les 21 places concedides en el primer proc茅s.

Tal com han indicat els t猫cnics, la notificaci贸 lliurada als beneficiaris recorda que tenen fins al 15 de novembre per a retirar dip貌sits, eines o qualsevol altre objecte, a m茅s de deixar la terra lliure de cultius. L’Ajuntament s’encarregar脿 de revisar les instal路lacions del reg per degoteig i substituir qualsevol element trencat o deteriorat perqu猫 els nous beneficiaris troben les parcel路les en el millor estat possible.

Les zones de cultiu, situades en la partida Vila-roja, tenen entre 28 i 48,4 metres quadrats, compten amb sistema de reg per degoteig, una aixeta de reg auxiliar i un sistema d’evacuaci贸 d’aigua. Els titulars temporals estan obligats a realitzar un 煤s racional de l’aigua i una gesti贸 eficient del sistema de reg per degoteig per a evitar malgastar l’aigua subministrada. Entre els requisits tamb茅 figura dur a terme les tasques de cultiu amb t猫cniques d’agricultura ecol貌gica amb prohibici贸 expressa de l’煤s de productes biocides qu铆mics i fitosanitaris no autoritzats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.