fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora tornarà a sortejar 21 horts urbans després de complir-se el contracte de dos anys

Almassora tornarà a sortejar 21 horts urbans després de complir-se el contracte de dos anys

Els actuals beneficiaris han de retornar les claus el 15 de novembre.

L’Ajuntament d’Almassora tornarà a sortejar 21 parcel·les d’horts urbans en expirar el contracte de dos anys signat en el seu moment pels beneficiaris. El departament de Sostenibilitat ha notificat ja als usuaris el cessament de l’activitat i la devolució de les claus per a revisar les instal·lacions i posar les parcel·les a punt de cara a l’obertura del nou procés.

“Es compleixen dos anys de la convocatòria amb un balanç més que positiu que ha permès posar en valor la pràctica de l’agricultura ecològica, que volem estendre a altres usuaris”, ha assenyalat l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí. A partir de novembre, els beneficiaris actuals de 21 dels 31 espais de cultiu donaran pas als nous propietaris temporals.

El regidor d’Agricultura, Roger Beltrán, ha recordat que la convocatòria per al repartiment de les 31 places disponibles al costat de la CV-18 va deixar una desena de vacants al juliol de 2015. L’equip de govern va obrir un nou procés per a adjudicar estos 10 horts que seguiran operatius per més temps atès que es van adjudicar posteriorment. Per tant, esta convocatòria es limita a les 21 places concedides en el primer procés.

Tal com han indicat els tècnics, la notificació lliurada als beneficiaris recorda que tenen fins al 15 de novembre per a retirar dipòsits, eines o qualsevol altre objecte, a més de deixar la terra lliure de cultius. L’Ajuntament s’encarregarà de revisar les instal·lacions del reg per degoteig i substituir qualsevol element trencat o deteriorat perquè els nous beneficiaris troben les parcel·les en el millor estat possible.

Les zones de cultiu, situades en la partida Vila-roja, tenen entre 28 i 48,4 metres quadrats, compten amb sistema de reg per degoteig, una aixeta de reg auxiliar i un sistema d’evacuació d’aigua. Els titulars temporals estan obligats a realitzar un ús racional de l’aigua i una gestió eficient del sistema de reg per degoteig per a evitar malgastar l’aigua subministrada. Entre els requisits també figura dur a terme les tasques de cultiu amb tècniques d’agricultura ecològica amb prohibició expressa de l’ús de productes biocides químics i fitosanitaris no autoritzats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.