fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora traslladarà a Costes la petició dels veïns de garantir l’efectivitat de les obres de regeneració

Almassora traslladarà a Costes la petició dels veïns de garantir l’efectivitat de les obres de regeneració

Nicolau lamenta que Medi Ambient es mostre reticent a replantejar el projecte malgrat els efectes dels temporals

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Almassora s’ha reunit aquest migdia amb els representants dels col·lectius veïnals del districte marítim per a informar-los de la situació de les obres de regeneració, després de la reunió que van mantenir dijous passat amb la directora general de Costes, Raquel Orts. Les responsables municipals han traslladat la resposta oferida pel Ministeri de Medi Ambient, els responsables del qual van evitar donar terminis per a la represa dels treballs mentre negocien amb l’empresa concessionària.

L’alcaldessa, Susanna Nicolau, la primera tinent d’alcalde, Merche Galí, i la regidora de Platges, Amaya Gómez, s’han compromès amb els veïns a sol·licitar al Ministeri que establisca un període de garantia després de la finalització dels treballs que assegure que, si l’efectivitat no és l’esperada, Costes intervindrà de nou, tal com han demanat els residents.

Nicolau ha transmès als veïns el compromís adquirit per Orts de garantir la culminació del projecte encara que ha lamentat que la màxima responsable de la Direcció general de Costes s’aferrara a l’argument que les obres estan incompletes per a justificar els danys produïts en les platges d’Almassora pels temporals. “Els residents de la platja són els que millor poden avaluar l’efectivitat del projecte, ja que ells viuen en primera persona els efectes de l’onatge”, ha incidit la primera edil.

L’equip de govern també ha presentat l’informe municipal que estima en més de 100.000 euros els danys materials -i qualifica d’incalculables els mediambientals- ocasionats en la costa pels dos últims temporals de mar, uns efectes que per als representants veïnals evidencien que les obres no han millorat la situació del litoral d’Almassora.
Cal recordar que els treballs de regeneració de la costa van començar al maig de 2015 i haurien d’haver acabat durant l’estiu de 2016. El passat mes de juliol l’execució del projecte va ser paralitzada i la situació administrativa de la concessionària ha fet que haja sigut represa encara, amb el que el projecte ja acumula un retard de més de mig any. El Servei Provincial de Costes també va plantejar modificacions en el projecte que tenien a veure amb la millora de les canalitzacions, encara que la Direcció General no ha confirmat si disposa de fons per a introduir-les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.