fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora traslladar脿 a Costes la petici贸 dels ve茂ns de garantir l’efectivitat de les obres de regeneraci贸

Almassora traslladar脿 a Costes la petici贸 dels ve茂ns de garantir l’efectivitat de les obres de regeneraci贸

Nicolau lamenta que Medi Ambient es mostre reticent a replantejar el projecte malgrat els efectes dels temporals

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Almassora s’ha reunit aquest migdia amb els representants dels col路lectius ve茂nals del districte mar铆tim per a informar-los de la situaci贸 de les obres de regeneraci贸, despr茅s de la reuni贸 que van mantenir dijous passat amb la directora general de Costes, Raquel Orts. Les responsables municipals han traslladat la resposta oferida pel Ministeri de Medi Ambient, els responsables del qual van evitar donar terminis per a la represa dels treballs mentre negocien amb l’empresa concession脿ria.

L’alcaldessa, Susanna Nicolau, la primera tinent d’alcalde, Merche Gal铆, i la regidora de Platges, Amaya G贸mez, s’han comprom猫s amb els ve茂ns a sol路licitar al Ministeri que establisca un per铆ode de garantia despr茅s de la finalitzaci贸 dels treballs que assegure que, si l’efectivitat no 茅s l’esperada, Costes intervindr脿 de nou, tal com han demanat els residents.

Nicolau ha transm猫s als ve茂ns el comprom铆s adquirit per Orts de garantir la culminaci贸 del projecte encara que ha lamentat que la m脿xima responsable de la Direcci贸 general de Costes s’aferrara a l’argument que les obres estan incompletes per a justificar els danys produ茂ts en les platges d’Almassora pels temporals. 鈥淓ls residents de la platja s贸n els que millor poden avaluar l’efectivitat del projecte, ja que ells viuen en primera persona els efectes de l’onatge鈥, ha incidit la primera edil.

L’equip de govern tamb茅 ha presentat l’informe municipal que estima en m茅s de 100.000 euros els danys materials -i qualifica d’incalculables els mediambientals- ocasionats en la costa pels dos 煤ltims temporals de mar, uns efectes que per als representants ve茂nals evidencien que les obres no han millorat la situaci贸 del litoral d’Almassora.
Cal recordar que els treballs de regeneraci贸 de la costa van comen莽ar al maig de 2015 i haurien d’haver acabat durant l’estiu de 2016. El passat mes de juliol l’execuci贸 del projecte va ser paralitzada i la situaci贸 administrativa de la concession脿ria ha fet que haja sigut represa encara, amb el que el projecte ja acumula un retard de m茅s de mig any. El Servei Provincial de Costes tamb茅 va plantejar modificacions en el projecte que tenien a veure amb la millora de les canalitzacions, encara que la Direcci贸 General no ha confirmat si disposa de fons per a introduir-les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.