fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora xira en 6,3 milions l’obra de l’Ambaixador Beltrán que arrancarà en 2019

Almassora xira en 6,3 milions l’obra de l’Ambaixador Beltrán que arrancarà en 2019

Remet a la plataforma Edificant el projecte per a sol·licitar les competències.

L’equip tècnic de l’Ajuntament d’Almassora estima en 6.364.056,65 euros el preu de licitació de la construcció del col·legi Ambaixador Beltrán. Així figura en el document de 76 pàgines que l’alcaldessa, Merche Galí, ha remès a la Conselleria d’Educació, a través de la plataforma Edificant, per a sol·licitar les competències que permeten construir el centre en l’espai de l’edifici actual en 2019.

El resum d’anualitats fixa per a enguany l’estudi geotècnic valorat en 9.764,61 euros, als quals se sumaran en 2019 els 3.005.060,46 euros del primer tram d’obra i en 2020, els 3.349.231,58 euros restants per a completar els treballs. Este pressupost inclou les demolicions previstes per a adherir a la parcel·la actual el tram del carrer Sant Tomás annex al col·legi, així com dels antics habitatges de mestres i els dos blocs del col·legi actual, que manca de valor arquitectònic i la conservació del qual dificultaria l’obra.

El solar per a la seua implantació té una superfície de 5.700 metres quadrats amb façana als vials Sant Crist, Caritat i Sant Tomàs. Se situa en sòl urbà desenvolupat qualificat com a dotacional docent. La distribució prevista pels arquitectes municipals apunta a 3.427,75 metres quadrats de superfície construïda, 2.767,64 metres quadrats d’espais exteriors i 311,20 metres quadres de porxos.

En concret, el nou Ambaixador Beltrán tindrà sis unitats d’Infantil, 12 unitats de Primària, dues aules de suport i reforç, una aula d’educació especial, menjador, així com dos tallers polivalents per a Primària i una aula d’informàtica. També comptarà amb gimnàs, vestuaris i magatzems i dues sales polivalents, biblioteca, sala per a l’AMPA, despatx per al servei d’orientació i l’equip directiu, entre altres.

La regidora d’Educació d’Almassora, María José Tormo, ha recordat que “l’avanç en el projecte de l’Ambaixador és imprescindible per a poder complir la petició del consell escolar del centre inclosa en la documentació remesa a la conselleria i accelerar una construcció que és prioritària”. “La seua construcció”, indica, “és independent de la preocupació que sentim pel Regina Violant, del que esperem que el Consell licite aviat el tram d’obra que falta per acabar i acabe per fi amb el sofriment de la comunitat educativa”.

En el cas de l’Ambaixador Beltrán, la responsable municipal d’Educació ha destacat el treball de l’equip tècnic municipal en el disseny d’un col·legi “modern, integrador, accessible i molt més ampli que l’actual”. No en va, l’adhesió de l’espai que ara ocupen els antics habitatges dels mestres i el tram de carrer Sant Tomás permetrà crear un col·legi que serà referent en el barri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.