fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Alzira posa en marxa el voluntariat ambiental en prevenci贸 d’incendis forestals

Alzira posa en marxa el voluntariat ambiental en prevenci贸 d’incendis forestals

La participaci贸 inclou formaci贸, dietes i asseguran莽a.

L’Ajuntament d’Alzira conjuntament amb l’Associaci贸 Interpreta Natura posen en marxa la campanya d’estiu del voluntariat ambiental per a prevenci贸 d’incendis forestals en les serres de la Murta i les Agulles, aix铆 com de les muntanyes de la Garrofera i els principals rius i barrancs del terme municipal d’Alzira.

Despr茅s de la bona experi猫ncia de l’any passat en la qual es varen sobrepassar les expectatives, enguany s’ha apostat per allargar el voluntariat als tres mesos de l’estiu, i portar a terme una actuaci贸 comarcal que incremente la zona de vigil脿ncia fins als termes lim铆trofes, de manera que s’augmenta la capacitat de resposta.

En este sentit, el regidor de l’脿rea de Medi Ambient, Agricultura i Transici贸 Ecol貌gica, Pep Carreres, ha manifestat: “Hem d’entendre la prevenci贸 d’incendis forestals com una pol铆tica coordinada i conjunta de tots els municipis que formem part de la serralada de la Murta i les Agulles. Els incendis no entenen de l铆mits administratius i per tant la seua vigil脿ncia i prevenci贸 han de transcendir dels dominis municipals als dominis orogr脿fics”.

Els interessats a participar han de contactar per tel猫fon al 654050504 o b茅 enviar un correu electr貌nic a voluntariat@interpretayeduca.com, indicant les seues dades i la disponibilitat de participaci贸. Dins del voluntariat, els participants reben les dietes corresponents a esmorzar i dinar, asseguran莽a de responsabilitat civil i accidents, EPI i uniforme identificatiu, certificat de participaci贸 i jornades formatives, per exemple en primers auxilis.

Els objectius fonamentals d’este any s贸n consolidar el col路lectiu del voluntariat ambiental com una pe莽a clau dins de les pol铆tiques municipals en prevenci贸 d’incendis forestals i estendre la seua zona d’afecci贸 a tota la cadena muntanyosa que comen莽a a les valls alzirenyes de la Murta, de la Casella i d’Aig眉es Vives.

Este estiu s’espera especialment complicat sobretot en la seua segona part, que 茅s quan l’exuberant vegetaci贸 que tenim a les nostres muntanyes perdr脿 la humitat i es convertir脿 en un abundant i continu combustible que donar脿 molta virul猫ncia al foc en cas d’incendi forestal.

L’Ajuntament d’Alzira, sent conscient d’esta perillosa realitat, aposta per promoure un voluntariat en prevenci贸 d’incendis forestals que ajude a detectar els possibles focus d’incendis forestals de forma r脿pida i efectiva oferint la possibilitat als mitjans d’extinci贸 d’una r脿pida intervenci贸 que puga evitar la proliferaci贸 dels grans incendis forestals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.