Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Alzira treballa per a millorar l’autoprotecció enfront d’incendis forestals a les urbanitzacions

Alzira treballa per a millorar l’autoprotecció enfront d’incendis forestals a les urbanitzacions

S’han abordat un total de 6 zones d’interfase.

La regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica ha encetat noves accions en matèria d’autoprotecció de les urbanitzacions i nuclis habitats del terme d’Alzira.

Davant del panorama global de canvi climàtic i comptant amb una societat cada vegada més conscient del paper de propietaris i institucions en la prevenció davant els incendis forestals, l’Ajuntament d’Alzira treballa en un pla per tal de millorar l’autoprotecció davant un incendi en urbanitzacions i nucli urbà.

Per a portar a terme esta tasca s’ha comptat amb la col·laboració d’Arnau Pellicer, bomber del Consorci Provincial de València i alumne del Cicle Superior de Coordinació d’Emergències i Protecció Civil, que ha fet les pràctiques d’este cicle a l’Ajuntament d’Alzira.

La seua tasca com a professional juntament amb els nous coneixements del Cicle, han permès avaluar l’estat actual en què es troben les urbanitzacions per tal de fer front als eventuals incendis forestals i visualitzar les prioritats més immediates.

En este sentit, s’ha comprovat l’estat dels hidrants existents a les urbanitzacions i adequat el seu número a les necessitats reals dels bombers. En esta tasca ha col·laborat personal del parc Comarcal d’Alzira, Global Omnium i tècnics de l’Ajuntament d’Alzira.

Estes mesures, completades amb la difusió i informació entre els veïns de les urbanitzacions, permetran millorar a curt termini les condicions de seguretat dels habitatges ubicats enmig de massa forestal, així com les possibilitats de defensa per part dels bombers en una possible actuació.

També s’ha elaborat una proposta per a la senyalització d’evacuació de cadascun dels nuclis.

Leave a Reply

Your email address will not be published.