fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Amparo Marco afirma que “garantir la seguretat de Castelló és una prioritat”

Amparo Marco afirma que “garantir la seguretat de Castelló és una prioritat”

L’alcaldessa portarà a la Comissió de Seguretat de la FEMP la preocupació dels municipis per la prevenció de la violència.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, considera que “garantir la seguretat de la ciutadania és una prioritat per al Govern municipal” i, en eixe sentit, indica que “s’han pres i es prenen les millors decisions per a aconseguir que Castelló siga una ciutat en la qual qualsevol puga sentir-se tranquil i desenvolupar-se sense riscos per a la seua integritat”.

Marco, que ocupa el càrrec de presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), destaca els esforços realitzats des dels ajuntaments per a cooperar amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat en la prevenció del delicte.

Sobre este tema, l’alcaldessa posa en valor l’increment del 5,2% en el pressupost que l’Ajuntament de Castelló ha destinat en 2017 a l’Àrea de Seguretat Pública, que comprèn els departaments municipals de seguretat i ordre públic, protecció civil i prevenció i extinció d’incendis. En 2017 s’ha previst una inversió de 24,2 milions d’euros.

“El Govern municipal de Castelló col·labora amb la resta d’administracions públiques en el desenvolupament de les accions necessàries per a assegurar la convivència pacífica, l’erradicació de la violència i la prevenció de la delinqüència. La responsabilitat de les institucions és contribuir al benestar general de la ciutadania amb tots els recursos materials i humans que siguen necessaris”, apunta l’alcaldessa.

L’estadística de la delinqüència és una prova de l’efectivitat en matèria de seguretat. Marco recorda que les dades conegudes en les últimes juntes de seguretat local revelen que les infraccions penals van descendir a Castelló en un 7% en 2016, la qual cosa situa a la capital de la Plana entre les ciutats espanyoles amb un índex de delinqüència més baix.

No obstant això, l’alcaldessa de Castelló declara la necessitat d’insistir en l’impuls a les polítiques de seguretat davant les noves amenaces que es registren en l’àmbit europeu, que han tingut una última manifestació en el tràgic atemptat registrat la setmana passada a Barcelona.

En eixe sentit, Marco avança que la pròxima reunió de la Comissió de Seguretat analitzarà el paper que han d’assumir els municipis en l’estructura de la seguretat. “Els ajuntaments tenim la voluntat de contribuir a millorar la resposta institucional contra la violència terrorista i, en l’àmbit de les nostres competències i la nostra capacitat, volem participar de forma activa en les polítiques de seguretat ciutadana”, afirma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.