fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Amparo Marco afirma que “garantir la seguretat de Castell贸 茅s una prioritat”

Amparo Marco afirma que “garantir la seguretat de Castell贸 茅s una prioritat”

L’alcaldessa portar脿 a la Comissi贸 de Seguretat de la FEMP la preocupaci贸 dels municipis per la prevenci贸 de la viol猫ncia.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, considera que “garantir la seguretat de la ciutadania 茅s una prioritat per al Govern municipal” i, en eixe sentit, indica que “s’han pres i es prenen les millors decisions per a aconseguir que Castell贸 siga una ciutat en la qual qualsevol puga sentir-se tranquil i desenvolupar-se sense riscos per a la seua integritat”.

Marco, que ocupa el c脿rrec de presidenta de la Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies (FEMP), destaca els esfor莽os realitzats des dels ajuntaments per a cooperar amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat en la prevenci贸 del delicte.

Sobre este tema, l’alcaldessa posa en valor l’increment del 5,2% en el pressupost que l’Ajuntament de Castell贸 ha destinat en 2017 a l’脌rea de Seguretat P煤blica, que compr猫n els departaments municipals de seguretat i ordre p煤blic, protecci贸 civil i prevenci贸 i extinci贸 d’incendis. En 2017 s’ha previst una inversi贸 de 24,2 milions d’euros.

“El Govern municipal de Castell贸 col路labora amb la resta d’administracions p煤bliques en el desenvolupament de les accions necess脿ries per a assegurar la conviv猫ncia pac铆fica, l’erradicaci贸 de la viol猫ncia i la prevenci贸 de la delinq眉猫ncia. La responsabilitat de les institucions 茅s contribuir al benestar general de la ciutadania amb tots els recursos materials i humans que siguen necessaris”, apunta l’alcaldessa.

L’estad铆stica de la delinq眉猫ncia 茅s una prova de l’efectivitat en mat猫ria de seguretat. Marco recorda que les dades conegudes en les 煤ltimes juntes de seguretat local revelen que les infraccions penals van descendir a Castell贸 en un 7% en 2016, la qual cosa situa a la capital de la Plana entre les ciutats espanyoles amb un 铆ndex de delinq眉猫ncia m茅s baix.

No obstant aix貌, l’alcaldessa de Castell贸 declara la necessitat d’insistir en l’impuls a les pol铆tiques de seguretat davant les noves amenaces que es registren en l’脿mbit europeu, que han tingut una 煤ltima manifestaci贸 en el tr脿gic atemptat registrat la setmana passada a Barcelona.

En eixe sentit, Marco avan莽a que la pr貌xima reuni贸 de la Comissi贸 de Seguretat analitzar脿 el paper que han d’assumir els municipis en l’estructura de la seguretat. “Els ajuntaments tenim la voluntat de contribuir a millorar la resposta institucional contra la viol猫ncia terrorista i, en l’脿mbit de les nostres compet猫ncies i la nostra capacitat, volem participar de forma activa en les pol铆tiques de seguretat ciutadana”, afirma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.