Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Amparo Marco reclama als parlamentaris nacionals que defensen els interessos de Castelló davant el “menyspreu” de Madrid

Amparo Marco reclama als parlamentaris nacionals que defensen els interessos de Castelló davant el “menyspreu” de Madrid

La alcaldessa asisteix als actes del Dia de les Corts Valencianes

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reclamat als parlamentaris nacionals que “defensen els interessos de Castelló davant el menyspreu i el tracte indigne que estem rebent des de Madrid”. “No podem consentir la humiliació que se’ns està donant una vegada i una altra des del Govern central”, ha afegit.

Marco ha assistit als actes organitzats a València amb motiu del Dia de les Corts Valencianes, celebrat avui en el Palau dels Borja. L’alcaldessa s’ha sumat a la convocatòria organitzada des del Parlament per a reivindicar “unes inversions justes” per a la Comunitat Valenciana. La majoria parlamentària, a excepció del PP, ha mantingut una posició de força enfront de les reduïdes aportacions dels pressupostos estatals per a la Comunitat.
“Els Pressuposats Generals de l’Estat han sigut la rematada. Les inversions han tornat a reduir-se un any més, just quan Castelló més necessita de l’ajuda i col·laboració de totes les institucions%o201D, ha indicat Marque, qui recorda que els castellonencs reben 119 euros per càpita, mentre que la resta d’espanyols rep 184 euros.
“No podem quedar-nos de braços plegats. Madrid ha de saber que Castelló vol el que li correspon”, afirma l’alcaldessa, qui lamenta l’absència dels populars de la reivindicació. En aqueix sentit, recorda que el Grup Popular de les Corts va votar a favor d’una declaració institucional per a exigir més inversions, però el Grup Popular en l’Ajuntament s’ha negat a recolzar una iniciativa similar signada per PSPV, Compromís, Ciutadans i Castelló en Moviment.

La declaració institucional municipal assenyalava que la inversió a la Comunitat Valenciana se situa en el 6,9%. Una xifra que manté la falta de recursos dels últims anys i que no es correspon amb el pes poblacional de la Comunitat. En la mateixa línia s’ha manifestat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que ha reivindicat “un més just finançament per a atendre les necessitats que la ciutadania ens demanda”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.