fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Apliquen la Llei Mordassa a un delegat de CGT quan pretenia informar en una escola p煤blica d’Almassora

Apliquen la Llei Mordassa a un delegat de CGT quan pretenia informar en una escola p煤blica d’Almassora

La Subdelegaci贸 de Govern de Castell贸 ha sancionat a un delegat de CGT amb una multa de m茅s de 600 euros per una visita sindical a funcion脿ries del col路legi p煤blic Regina Violant d’Almassora.

Malgrat que els fets ocorregueren en mar莽 del 2016, ha sigut ara, en abril del 2017, quan s’ha comunicat la multa al delegat sindical.

El delegat de la Confederaci贸 General del Treball, membre de la Junta de Personal de Generalitat, va acudir fins a dues ocasions, el 10 de mar莽 de 2016, a l’escola p煤blica Regina Violant, per貌 la directora del centre li va impedir en tot moment la visita i l’acc茅s al tauler sindical del centre. 脡s m茅s, en una clara vulneraci贸 del dret fonamental a la Llibertat Sindical, la direcci贸 del centre va cridar a la policia local. Dos agents de la policia local d’Almassora es personaren en el centre, i malgrat les explicacions del delegat sobre l’impediment a exercir les seues funcions sindicals, procediren a identificar-lo. Arran d’aquells fets, i amb un atestat que falta a la veracitat dels fets, la Subdelegaci贸 de Govern, en aplicaci贸 de la Llei Mordassa ha sancionat al delegat de CGT amb una multa de 661,10 euros.

La Conselleria d’Educaci贸, que dirigeix Vicent Marz脿, va ser informada immediatament de l’actitud antisindical de la directora de l’escola p煤blica Regina Violant. CGT entenia que els fets constitu茂en una clara vulneraci贸 de la Llibertat Sindical i vulneraven el dret d’informaci贸 de treballadores i treballadors. El sindicat va sol路licitar a la Conselleria que prenguera mesures al respecte. Per貌, fins ara, la Conselleria d’Educaci贸 no ha volgut actuar en aquesta q眉esti贸.

La Junta de Personal va mostrar la seua solidaritat amb el sindicalista multat i es va evidenciar que no era la primera vegada que s’impedia l’exercici sindical en eixa escola.

La multa ha estat recurrida i CGT ha sol路licitat una reuni贸 amb el Subdelegat de Govern a Castell贸, David Barelles, i altra reuni贸 amb l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, m脿xima responsable de la policia local en eixe municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.