fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Aprovada l’ampliaci贸 de la xarxa ciclista de Castell贸 amb altres dos trams a Castell Vell i Pascual Asensio

Aprovada l’ampliaci贸 de la xarxa ciclista de Castell贸 amb altres dos trams a Castell Vell i Pascual Asensio

Els nous carrils bici sumen una inversi贸 de 594.400 euros, cofinan莽ada per l’Ajuntament i els fons europeus FEDER.

L’alcaldessa destaca que l’operaci贸 fomenta la mobilitat urbana sostenible i ajuda a vertebrar i integrar barris

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat en Junta de Govern el projecte i els expedients de contractaci贸 per a la construcci贸 de dos nous trams de carril bici cofinan莽ats per Europa a trav茅s del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Es tracta dels tra莽ats relatius a l’avinguda Castell Vell i el carrer M煤sic Pascual Asensio, que compten amb 242.100 euros i 352.310 euros de pressupost, respectivament.

L’ampliaci贸 de la xarxa ciclista urbana 茅s una de les dotze operacions d’impacte social i ambiental incloses en l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat de Castell贸, que suma 20,2 milions d’euros d’inversi贸 cofinan莽ada pel consistori i Europa.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha assenyalat que la implementaci贸 dels nous carrils bici “contribueix a fomentar la mobilitat urbana sostenible, apostant per un mitj脿 de transport net com 茅s la bicicleta”. Esta actuaci贸, diu, “afavorix la transici贸 cap a un model de ciutat m茅s verda i cap a una economia baixa en carboni, i a m茅s els nous tra莽ats ciclistes actuen com a element vertebrador i integrador de les diferents zones urbanes, facilitant el dia a dia a la ciutadania”.

En el cas del carril bici de M煤sic Pascual Asensio, amb un termini d’execuci贸 de sis mesos, es proposa substituir la vorera-bici existent per un carril bici protegit que disc贸rrega per la cal莽ada, deixant les voreres lliures per a 煤s exclusiu per als vianants. Tamb茅 es contempla la connexi贸 ciclista de l’avinguda Casalduch amb l’avinguda Val猫ncia pel carrer Panderola, i connectar el tram de Pascual Asensio amb la Gran Via i l’avinguda Vila-real, tamb茅 mitjan莽ant carril bici diferenciat, que uniria a les persones usu脿ries amb els centres comercials i pol铆gons industrials de la zona sud i la Ciutat del Transport.

L’actuaci贸 en l’avinguda Castell Vell, amb un termini d’obres de quatre mesos preveu, a m茅s de la construcci贸 d’un carril bici en este vial, la seua connexi贸 des de l’avinguda Vall d’Uix贸 a la ronda de circumval路laci贸 nord de la ciutat de Castell贸. Amb este nou carril es busca completar l’eix nord-sud, que creua tota la ciutat per la zona oest, des de la citada ronda fins a l’avinguda Enrique Gimeno.
Tots dos carrils bici s’unixen als 5 quil貌metres de vies ciclistes desplegades sobre Gran Via, Ciutat del Transport i avinguda Casaduch gr脿cies a una altra de les operacions EDUSI i que estan operatives des de finals de 2018.

La licitaci贸 de les actuacions aprovades ara (Castell Vell i M煤sic Pascual Asensio) se susp茅n fins que ho permeta el reial decret de l’estat d’alarma, encara que despr茅s del suport de la Junta de Govern es pot donar llum verda als plecs i incorporar a la Plataforma de Contractaci贸 del Sector P煤blic la documentaci贸 pertinent per a informar potencials licitadors i que puguen anar estudiant els projectes i preparant les ofertes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.