Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ballester reclama al Govern una casa-caserna de la Guàrdia Civil digna per a garantir la seguretat d’Onda i de la comarca

Ballester reclama al Govern una casa-caserna de la Guàrdia Civil digna per a garantir la seguretat d’Onda i de la comarca

L’Ajuntament assumirà les obres d’emergència per a consolidar l’estructura com a solució provisional al greu estat de deterioració de la Caserna.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha remès estos escrits a la Secretària d’Estat de Seguretat i al Director General de la Guàrdia Civil per a instar-los a actuar de forma immediata a la casa caserna de la Guàrdia Civil d’Onda, ja que es troba en greu estat de deterioració, condicionant tant el servei al ciutadà com el benestar dels guàrdies i les seues famílies que viuen en ell.

Esta preocupació va ser compartida també pel Coronel Cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, Miguel Fresneda, en una recent reunió on es va exposar i es van buscar solucions a la problemàtica. En esta trobada també van participar el diputat nacional, Óscar Clavell, que ja va preguntar en el Congrés per la situació de la Caserna d’Onda sense rebre resposta, i la tinent d’alcalde de seguretat ciutadana de la ciutat, Elena Albalat.

Com a mesura provisional i immediata, Ballester s’ha ofert a sufragar obres d’emergència per a, almenys, consolidar l’estructura i sanejar les instal·lacions. Els tècnics municipals ja han examinat l’edifici i proposat les actuacions més urgents.

Però segons la primera edil, “Onda mereix molt més i els agents mereixen viure i treballar en les millors condicions, en una caserna digna, per a garantir la seguretat de la ciutat i la comarca, ja que Onda és un enclavament estratègic de seguretat per a la Plana Baixa i els pobles de la Serra Espadà. Per això, instem al Ministeri de l’Interior a la construcció d’una nova Caserna de la Guàrdia Civil en el menor temps possible”. L’alcaldessa també ha convidat als alts càrrecs del Ministeri a conèixer de primera mà “el lamentable estat de la Caserna i que puguen conèixer com viuen i treballen els guàrdies”:

El text també s’ha remès com a còpia a la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana i a la subdelegació del Govern a Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.