fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Quan Benassal, Alboc脿sser, Ares i Vilar de Canes van ser objectius nazis.

Quan Benassal, Alboc脿sser, Ares i Vilar de Canes van ser objectius nazis.

L’interior de la comarca va ser objecte de l’experiment Stuka a 1938

Hi ha pobles que passen a la hist貌ria per una cat脿strofe natural, nuclear o per una guerra, aquest 茅s el cas de Guernica, on l’Alemanya de Hitler va bombardejar a la poblaci贸 civil en abril de 1937 en tal d’experimentar amb la seua aviaci贸. D’altra banda no es coneix el Guernica que van viure els ve茂ns i ve茂nes del Maestrat.

L’any 1938 la legi贸 C貌ndor va bombardejar Benassal i altres pobles de l’interior acabant en la vida de 38 persones i reduint a escombres xicotetes poblacions. 脪scar Vives, ve铆 de Benassal va trobar la resposta per que els nazis van deixar caure bombes de 500 quilos sobre les poblacions al Bundesarchiv-Milit盲rarchiv.

A l’informe trobat hi havia redactat amb informaci贸 gr脿fica la incursi贸 sobre Benassal, Alboc脿sser, Ares del Maestrat i Vilar de Canes per a provar els nous avions Junker 87 Stuka, que van ser els enemics de tota l’Europa lliure durant la segona guerra mundial.

Hui dia el castellonenc Rafa Mol茅s est脿 dirigint un documental amb ajuda de l’UJI i la Generalitat Valenciana i ja ha sigut seleccionat al Festival Internacional de Cine Documental DocsBarcelona.

Segons Rafa Mol茅s, la qual cosa va passar en El Maestrat es pot comparar al bombardeig de Guernica. 鈥淎 Guernica Hitler va provar el poder destructor de la seua aviaci贸 de guerra. A Castell贸 va experimentar un arma absolutament secreta. Ni tan sols Franco ho sabia鈥 afig. 鈥淒espr茅s de l’esc脿ndol de Guernica Franco va demanar a la Legi贸 C貌ndor que no atacara objectius civils, per a莽貌 Hitler va escollir quatre pobles xicotets de Castell贸, objectius sense defensa, ignorants del que passava. La Legi贸 C貌ndor no va informar mai del que va fer all铆鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.