fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benestar Social de Benicarl贸 ja prepara la campanya de prevenci贸 escolar 2017-2018

Benestar Social de Benicarl贸 ja prepara la campanya de prevenci贸 escolar 2017-2018

La Unitat de Prevenci贸 Comunit脿ria de Conductes Addictives (UPCCA), dependent de la Regidoria de Benestar Social, ha encetat les accions per tal d’aplicar els programes de prevenci贸 de consum de drogues en els centres educatius. A m茅s, tamb茅 s’aplicar脿 un programa per evitar l’ab煤s en l’煤s del m貌bil, internet i videojocs, aix铆 com un altre pla per evitar la ludopatia.

La UPCCA de l’Ajuntament de Benicarl贸 ja ha comen莽at a treballar de cara al pr貌xim curs escolar, amb l’objectiu d’aplicar diversos programes de prevenci贸 en els col路legis i centres d’educaci贸 secund脿ria de Benicarl贸. Seguint els objectius plantejats en el II Pla Municipal de Prevenci贸, es donar脿 continu茂tat a les actuacions del curs passat, on van participar m茅s de 1.000 alumnes en les m茅s de 100 sessions de prevenci贸 que es van realitzar als centres d’educaci贸 secund脿ria de La Salle, Joan Coromines i Ram贸n Cid.

Com ja s’ha fet en cursos anteriors, els programes aniran adre莽ats a 1r, 2n i 3r curs d’ESO, a m茅s de diversos grups d’FP. Els continguts que es treballaran s贸n diferents per a cada curs escolar, per貌 de forma gen猫rica tenen aspectes comuns, com el foment de l’autoestima, el desenvolupament d’actituds i valors prosocials, la pr脿ctica d’habilitats socials, la influ猫ncia del grup i l’entorn sobre la persona, la presa de decisions i les seues conseq眉猫ncies i la informaci贸 sobre les subst脿ncies i els seus efectes.

D’altra banda, per segon any, es treballar脿 en programes enfocats a l’煤s del m貌bil, internet i videojocs i tamb茅 a la ludopatia, focalitzant els continguts en el joc en l铆nia (apostes esportives, casino o p貌quer).

Leave a Reply

Your email address will not be published.