fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benestar Social destaca el treball del Telèfon de l’Esperança en l’atenció a les persones que se senten soles i aïllades a Castelló

Benestar Social destaca el treball del Telèfon de l’Esperança en l’atenció a les persones que se senten soles i aïllades a Castelló

El regidor José Luis López presenta els actes que tindran lloc els dies 15 i 18 de novembre per a celebrar el Dia de l’Escolta.

El regidor de Benestar Social, Dependència i Joventut, José Luis López, ha presentat este matí les activitats que tindran lloc a Castelló els pròxims dimecres i dissabte, 15 i 18 de novembre, sengles jornades dedicades pel Telèfon de l’Esperança a celebrar el Dia de l’Escolta.

Sota el lema ‘Escoltant a les persones amb diversitat funcional’, i en un acte en el qual ha estat acompanyat pel coordinador de l’Associació del Telèfon de l’Esperança a Castelló, Eustaquio Barreda, López ha explicat que “el 15 i 18 de novembre han de ser unes jornades de sensibilització en les quals hem de col·laborar a popularitzar l’escolta com un ben necessari en la societat per a servir de base a l’autèntica comunicació, basada en el respecte i el diàleg entre els uns i els altres”.

Així mateix, ha destacat el reconeixement de l’Ajuntament “a la important labor que es realitza des del Telèfon de l’Esperança, perquè no hem d’oblidar que moltes persones del nostre entorn se senten soles i aïllades, i tenen una gran necessitat de ser escoltades”.

Per la seua banda, Barreda ha assenyalat que l’objectiu de la campanya “és donar veu i suport a persones que formen part de col·lectius amb diversitat funcional, així com destacar la labor del voluntariat d’acció social i el treball de les entitats que presten ajuda a persones amb algun tipus de discapacitat en el municipi de Castelló”.

Les jornades també se centraran a “desmuntar mites i trencar amb els prejudicis existents cap a la discapacitat, donar a conéixer el treball de l’associació del Telèfon de l’Esperança a Castelló i promoure l’escolta empàtica i activa entre les persones amb la finalitat de pal·liar el sentiment d’incomprensió i solitud”, ha afegit Barreda.

Les activitats programades es concreten en la celebració d’una taula redona el dimecres, 15 de novembre, en el saló de la Fundació Cajamar, amb la participació d’AEMC, ATENEU i ONCE. El dissabte, 18 de novembre, les activitats es desenvoluparan en la plaça Santa Clara amb una taula informativa del Telèfon de l’Esperança, mercat ambulant solidari, tallers infantils, màgia i concert.

Leave a Reply

Your email address will not be published.