fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 aplica la normativa que amplia el perm铆s de paternitat a sis setmanes

Benicarl贸 aplica la normativa que amplia el perm铆s de paternitat a sis setmanes

L’Ajuntament de Benicarl贸 ja ha comen莽at a aplicar la nova normativa auton貌mica que amplia a sis setmanes la durada del perm铆s de paternitat per als seus empleats p煤blics pel naixement, acolliment o adopci贸 d’un fill. La nova legislaci贸 pret茅n aprofundir en la conciliaci贸 laboral i familiar.

El treball que es duu a terme des del Servei de Recursos Humans de l’Ajuntament de Benicarl贸 en favor de pol铆tiques dirigides a assolir la igualtat entre homes i dones en mat猫ria laboral s’ha materialitzat en l’aplicaci贸 de la legislaci贸 auton貌mica en mat猫ria de permisos que amplia de 20 dies a sis setmanes la durada del perm铆s de paternitat per al seu personal pel naixement, acolliment o adopci贸 d’un fill.

L’aplicaci贸 de la nova normativa auton貌mica est脿 en vigor des del passat 25 de juny i pret茅n assegurar la igualtat d’oportunitats en ocupaci贸, formaci贸 i desenvolupament professional, aconseguir la igualtat salarial i fomentar un repartiment equitatiu de les responsabilitats familiars. En aquest sentit, la regidora de Recursos Humans, Marta Escudero, ha assenyalat que 芦l’ampliaci贸 del perm铆s paternal 茅s una acci贸 que pret茅n animar els homes a assumir una part igual de les responsabilitats familiars, at茅s que quan es parla de conciliaci贸, sembla que la dona 茅s l’煤nica implicada禄. Escudero ha afegit que 芦茅s una mesura positiva, no nom茅s en all貌 relatiu a la distribuci贸 de les tasques dom猫stiques, sin贸 tamb茅 pel que fa a la consideraci贸 social d’aquest fet. Cal trencar la visi贸 tradicional de qu猫 estava mal vist que el pare es quedara a casa ocupant-se de les tasques de la llar禄.

La regidora ha constatat que 芦les administracions hem de promoure un repartiment m茅s equitatiu de les responsabilitats entre els progenitors i una major implicaci贸 dels homes per tal de garantir i permetre a les dones la participaci贸 continuada dins del mercat laboral禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.