fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 aposta per unes festes sense agressions sexistes i per un consum responsable

Benicarl贸 aposta per unes festes sense agressions sexistes i per un consum responsable

La Regidoria de Serveis Socials i Pol铆tiques Inclusives insisteix en el missatge de qu猫 la festa i l’oci han de ser espais segurs i lliures d’agressions sexistes. El recinte de penyes i la pla莽a de la Constituci贸 comptaran amb un Punt Violeta i LGTBI.

La regidora de Serveis Socials i Pol铆tiques Inclusives, Gemma Cerd谩, acompanyada del vicepresident de la Coordinadora de Penyes, Antonio Albiol, i el vocal de la Comissi贸 de Festes, Carlos S谩nchez, ha presentat dos campanyes de prevenci贸 i sensibilitzaci贸 que es duran a terme amb motiu de les Festes Patronals, que enguany se celebraran del 19 al 28 d’agost.

Les dos campanyes tenen com a objectiu la prevenci贸. D’una banda, sobre el consum abusiu d’alcohol i altres drogues i, de l’altra, sobre les viol猫ncies masclistes i lgtbif貌biques que es poden donar en els espais d’oci.

芦Som plenament conscients 鈥攈a reconegut la regidora鈥 de la necessitat de treballar aquests dos missatges entre el p煤blic m茅s jove, per貌 no nom茅s禄. 芦Tamb茅 les persones adultes 鈥攈a dit Gemma Cerd脿鈥, les fam铆lies, els locals d’oci… Tots tenim la nostra responsabilitat a l’hora d’aconseguir unes Festes segures i uns espais d’oci lliures d’agressions禄.

Missatges com 芦no em cal beure per a divertir-me禄, 芦l’alcohol mai justifica una agressi贸禄 o 芦les drogues no sols t’afecten a tu禄 es distribuiran a trav茅s de cartelleria i altres elements que seran visibles en tot el recinte de penyes.

D’altra banda, es repartiran fullets informatius, adhesius i polseres amb informaci贸 sobre viol猫ncia de g猫nere o submissi贸 qu铆mica, i s’instal路lar脿 un Punt Violeta i LGTBI en cap de setmana a la pla莽a de la Constituci贸 i al recinte de penyes que realitzar脿 tasques d’informaci贸 i sensibilitzaci贸 i tamb茅 orientaci贸 a les persones que hagen pogut patir una agressi贸.

La regidora s’ha mostrat especialment preocupada amb els casos de punxades i ha assegurat que 芦la submissi贸 qu铆mica no 茅s m茅s que una nova forma de viol猫ncia cap a les dones i una reformulaci贸 del masclisme i del control sobre les dones禄.

Des de la Coordinadora de Penyes i la Comissi贸 de Festes, s’han mostrat disposats a col路laborar en la difusi贸 de les campanyes. 芦Som els primers interessats 鈥攈a dit Antonio Albiol鈥 en qu猫 el recinte de penyes siga un lloc 100% segur禄. 芦Volem tornar a la normalitat, per貌 de manera segura禄, ha finalitzat.

Tamb茅 Carlos S谩nchez s’ha pronunciat en el mateix sentit. 芦Aquestes campanyes son una bona manera de sensibilitzar els joves i, per tant, de viure les festes amb la major harmonia禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.