Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló canalitza la veu dels infants i adolescents a través d’un Pla Municipal

Benicarló canalitza la veu dels infants i adolescents a través d’un Pla Municipal

Amb el Pla Municipal d’Infància i Adolescència es pretén escoltar de manera directa les opinions dels xiquets i xiquetes del municipi, amb l’objectiu de donar resposta a les seues necessitats.

El Pla inclou la creació del Consell Municipal d’Infància i Adolescència, que es presentarà el pròxim dimecres 20 de novembre.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, juntament amb Marisa Calvet, directora de la consultora social Creas-IDS, desenvolupadora de la metodologia de treball del Pla, i Octavio Fernández, treballador social de l’Ajuntament, ha presentat el Pla Municipal d’Infància i Adolescència. Un Pla que permetrà escoltar les opinions de tots els xiquets i xiquetes, amb l’objectiu de millorar la qualitat dels recursos municipals i de donar resposta a les seues necessitats i impulsar noves accions.

Gemma Cerdá ha remarcat que «és important treballar els drets democràtics des de la infància, perquè invertir en infància és garantir drets». «Volem agrair la col·laboració de tots els centres educatius —ha ressaltat la regidora— i, sobretot, a totes aquelles persones candidates que s’han presentat com a representants del Consell».

Calvet ha detallat que la part metodològica del Pla l’han conformat tres parts: l’estudi, que ha consistit a avaluar l’estat actual de Benicarló en els àmbits que afectes els xiquets i les xiquetes; el procés participatiu, que recull opinions dels xiquets i xiquetes, i de les persones que treballen amb ells, que valoren l’estudi i proposen millores; i, per últim, la redacció del Pla.

Per la seua part, Fernández s’ha centrat a detallar el procés que s’ha seguit a l’hora de conformar el Consell Municipal d’Infància i Adolescència, un òrgan municipal de participació que està inclòs dins del Pla. El procés del Consell continuarà dimecres 20 de novembre, amb l’acte de presentació dels 25 membres escollits. L’òrgan estarà presidit per l’alcaldessa, Xaro Miralles, i, a més dels representants de l’alumnat, també l’integraran regidors i representants dels grups polítics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.