fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 centralitzar脿 tota l’atenci贸 a la ciutadania en un nou espai que s’anomenar脿 SAP

Benicarl贸 centralitzar脿 tota l’atenci贸 a la ciutadania en un nou espai que s’anomenar脿 SAP

El Servei d’Atenci贸 a les Persones estar脿 ubicat a la planta baixa i primera planta de l’edifici administatiu de la pla莽a del Doctor Pera. Amb un pressupost de 344.000 euros, les obres sortiran a licitaci贸 pr貌ximament, dividides en dos lots: un per a l’execuci贸 dels treballs i l’altre per a l’equipament.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, el regidor d’Urbanisme, Rom谩n S谩nchez, i l’arquitecte Samuel Cornelles, del despatx Mi Arquitecto, han presentat avui el projecte del Servei d’Atenci贸 a les Persones (SAP), un servei que entrar脿 en funcionament l’any que ve i que centralitzar脿 tota l’atenci贸 a la ciutadania en un 煤nic espai adequat per a les necessitats tant de l’administraci贸 com dels ciutadans i ciutadanes.

Tal i com ha dit l’alcaldessa, 芦aquest 茅s un projecte que feia temps que ten铆em ganes de presentar i que complementa tots els avan莽os que estem aconseguint per tal d’apropar l’administraci贸 a la ciutadania i que van comen莽ar l’1 de juliol de 2020 amb l’entrada en funcionament de l’administraci贸 electr貌nica禄.

Xaro Miralles ha explicat que 芦esperem que aquesta siga una oficina que contribu茂sca a transformar definitivament el model d’atenci贸 a la ciutadania禄 i ha remarcat que 芦l’important d’aquest projecte no 茅s nom茅s que ens permetr脿 gestionar tota la interacci贸 de la ciutadania en un 煤nic punt, sin贸 que, a m茅s, ho farem a trav茅s de tants de canals com siga necessari: de manera presencial, telem脿tica, postal o telef貌nica禄.

El SAP estar脿 ubicat a l’edifici administratiu de la pla莽a del Doctor Pera, a la planta baixa i a la primera, en un espai completament accessible que comptar脿 amb hall d’entrada, zona d’espera, zona d’atenci贸 presencial, sala d’atenci贸 confidencial, espai per a ordinadors per a la ciutadania, zona per a complimentar documentaci贸, espai per a caixer autom脿tic. Tamb茅 s’habilitar脿 a la primera planta una sala de reunions, i zona d’arxiu i d’oficines.

El regidor d’Urbanisme ha concretat que 芦en principi hav铆em pensat nom茅s ocupar la planta baixa, per貌 hem pensat que si habilitem tamb茅 la primera planta, tindrem tot l’edifici administratiu a ple rendiment禄. Rom谩n S谩nchez ha explicat que 芦aquest projecte encaixa perfectament en la filosofia de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat referida a la creaci贸 de noves infraestructures p煤bliques adre莽ades a la ciutadania禄. 芦No nom茅s ens donar脿 una millor organitzaci贸 de l’atenci贸 a la ciutadania 鈥攈a argumentat S谩nchez鈥, sin贸 que la prestarem d’una manera molt m茅s c貌moda per a les persones禄.

El pressupost per a habilitar aquest nou servei d’atenci贸 a la ciutadania 茅s de 344.000 euros. L’execuci贸 de les obres sortir脿 a licitaci贸 en els propers mesos, dividida en dos lots: un per a l’obra pr貌piament dita i un altre per a l’equipament. 芦Esperem que siga realitat el proper any 鈥攈a dit l’alcaldessa鈥 i que d’aquesta manera impulsem de manera definitiva una atenci贸 a la ciutadania de qualitat禄.

芦Un projecte que ens aproxima a Benicarl贸禄

L’arquitecte Samuel Cornelles ha detallat els principals elements que han inspirat el projecte. 芦Hem buscat que l’espai siga confortable i funcional, i el m茅s proper possible al ciutad脿, tenint en compte elements tan b脿sics com l’eliminaci贸 de les barreres arquitect貌niques i l’aposta per un espai obert i di脿fan, sense oblidar la necessitat de dotar d’intimitat les diferents zones禄.

Cornelles ha explicat que 芦el disseny est脿 basat en dos conceptes molt presents a Benicarl贸: d’una banda, la l铆nia de l’horitz贸 i de l’horta; i de l’altra, el quil貌metre 0, 茅s a dir, tot all貌 relatiu a la proximitat, la sostenibilitat i ecologia禄. 芦脡s per aix貌 que hem fet servir colors c铆trics, en representaci贸 de la carxofa, oliveres, taronges, ra茂m, i tamb茅 materials propis de la nostra zona, com la cer脿mica禄. 芦D’alguna manera 鈥攈a constatat Cornelles鈥, l’espai ens aproxima a Benicarl贸禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.