fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 col路labora en la localitzaci贸 de familiars de v铆ctimes del franquisme

Benicarl贸 col路labora en la localitzaci贸 de familiars de v铆ctimes del franquisme

La localitzaci贸 es fa en col路laboraci贸 amb ABRIL Benicarl贸 i el Grup de Recerca de la Mem貌ria Hist貌rica de Castell贸. Les persones que localitzen algun familiar en el llistat de v铆ctimes s’han de posar en contacte amb el Departament de Cultura a trav茅s de correu electr貌nic.

L’Ajuntament de Benicarl贸 est脿 col路laborant amb l’Associaci贸 Benicarlanda per la Recuperaci贸 i la Investigaci贸 del Llegat (ABRIL Benicarl贸) i el Grup de Recerca de la Mem貌ria Hist貌rica de Castell贸 per tal de difondre el llistat de benicarlandos represaliats pel franquisme que estan enterrats al Cementeri Civil de Castell贸 i localitzar-ne familiars per si aquests volen iniciar els tr脿mits per a reclamar els cossos.

La col路laboraci贸 s’emmarca en la nova campanya d’exhumacions de v铆ctimes de la repressi贸 franquista que est脿 duent a terme la Generalitat amb l’ajuda del Grup de Recerca de la Mem貌ria Hist貌rica de Castell贸.

La implicaci贸 de l’Ajuntament en aquesta recerca de familiars compta amb el vistiplau de tots els grups amb representaci贸 municipal, que es van reunir a mitjans de desembre al Parador de Turisme per a rebre tota la informaci贸 al respecte, de la m脿 dels membres d’ABRIL Benicarl贸.

Tamb茅 aquest mes de desembre, el regidor de Cultura, Pedro Manch贸n, va visitar el Cementeri Civil de Castell贸 amb els membres de l’associaci贸 ABRIL Benicarl贸 Jaime Ramia, Joan Ferr茅 i Rafa Dom铆nguez, per tal d’ampliar informaci贸, visitar el lloc on estan enterrats els 21 benicarlandos i establir possibles l铆nies de col路laboraci贸 en pol铆tiques de mem貌ria.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha destacat que 芦aquesta col路laboraci贸 茅s un pas fonamental per a superar l’anomalia democr脿tica que suposa el fet que 80 anys despr茅s, 21 benicarlandos continuen en una fossa comuna a Castell贸禄. 芦Si aconseguim que les fam铆lies siguen sabedores 鈥攈a dit l’alcaldessa鈥 aconseguirem que aquests 21 benicarlandos estiguen on es mereixen, que 茅s all脿 on decidisquen les seues fam铆lies禄.

Paral路lelament amb la difusi贸 del llistat, l’Ajuntament tamb茅 s’ha comprom茅s a dignificar la fossa dels morellans assassinats per la Gu脿rdia Civil en aplicaci贸 de la 芦Ley de fugas禄 i que actualment estan enterrats al Cementeri de Benicarl贸. La voluntat de l’Ajuntament 茅s retre’ls homenatge amb un memorial que recorde les v铆ctimes.

Les persones que localitzen algun familiar entre els represaliats a Benicarl贸 i vulguen gestionar el retorn de les restes, poden enviar un correu electr貌nic al Departament de Cultura a correu.cultura@ajuntamentdebenicarlo.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.