fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 comptar脿 amb un banc de terres municipal

Benicarl贸 comptar脿 amb un banc de terres municipal

La Regidoria d’Agricultura est脿 coordinant la creaci贸 d’un banc de terres municipal per a fer front a la p猫rdua de superf铆cie agr铆cola 煤til i l’abandonament de terres. L’objectiu 茅s crear noves oportunitats de treball i impulsar l’agricultura ecol貌gica.

El regidor d’Agricultura, Domingo Roca, ha anunciat avui que l’Ajuntament est脿 treballant en la creaci贸 d’un banc de terres municipal davant de la problem脿tica actual relativa a l’abandonament de terres agr铆coles. Un abandonament que suposa la p猫rdua de superf铆cie agr铆cola 煤til i que genera un impacte negatiu en el medi ambient en el sentit que incrementa el risc d’incendi i genera un major risc de degradaci贸 ambiental i paisatg铆stica.

La creaci贸 del banc de terres suposar脿, per una banda, la creaci贸 d’oportunitats de treballs a nous emprenedors que vulguen dedicar-se a l’脿mbit de l’agricultura, i d’altra banda, impulsar脿 l’agricultura ecol貌gica a Benicarl贸, at茅s que els criteris es basarien en aquesta modalitat de cultiu.

El banc de terres es materialitzar脿 en un registre administratiu municipal, de car脿cter p煤blic, que facilitar脿 el contacte dels propietaris de parcel路les aptes per a l’explotaci贸 agr铆cola amb les persones interessades en el cultiu. Els terrenys per a 煤s agr铆cola que formaran part del banc de terres poden trobar-se en estat d’abandonament o en producci贸 i s’oferiran per al seu arrendament a persones interessades a cultivar terres. Els acords entre les dos parts (aspectes econ貌mics, termini, condicions) seran totalment lliures.

Des d’un punt de vista agr铆cola, el banc de terres pret茅n ser un instrument que afavorisca el manteniment dels cultius actuals i recuperar conreus abandonats. En termes d’ocupaci贸, facilitar脿 l’acc茅s a la terra de nous agricultors o professionals actius que vulguen ampliar la producci贸. I des de l’貌ptica mediambiental, ser脿 una eina per a mantenir el medi rural viu, preservar el territori i el patrimoni natural de Benicarl贸.

Per a posar en marxa el banc de terres, s’organitzaran unes jornades de coordinaci贸 entre els departaments de Serveis Socials, Promoci贸 Econ貌mica, Medi Ambient i Agricultura per tal de dissenyar un reglament que aglutine la creaci贸 i gesti贸 dels projectes d’horts urbans, tant privats com p煤blics, i la creaci贸 i gesti贸 del banc de terres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.