fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 consciencia la ciutadania de no tirar voluminosos a la via p煤blica

Benicarl贸 consciencia la ciutadania de no tirar voluminosos a la via p煤blica

La campanya 芦Millorem Benicarl贸, fora trastos de la via p煤blica禄 pret茅n que la ciutadania fa莽a bon 煤s del servei de recollida de voluminosos i no els tire al carrer. La iniciativa est脿 secundada per la Policia Local, que augmentar脿 la vigil脿ncia sobre aquesta infracci贸, que pot ser sancionada amb multes de fins a 1.500 euros.

La Regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa la campanya 芦Millorem Benicarl贸, fora trastos de la via p煤blica禄, que inclou la difusi贸 de v铆deos i cartells per tal de conscienciar la ciutadania de no deixar residus voluminosos a la via p煤blica, sin贸 de portar-los a l’Ecoparc o sol路licitar el servei de recollida a domicili. El servei 茅s gratu茂t i funciona de dilluns a divendres amb previ av铆s al tel猫fon 964 46 12 53.

Segons l’Ordenan莽a municipal reguladora de la gesti贸 de residus urbans, est脿 prohibit deixar residus voluminosos a la via p煤blica, es considera infracci贸 greu i pot arribar a sancionar-se amb multes de fins a 1.500 euros. Per la seua part, la Policia Local augmentar脿 la vigil脿ncia sobre aquesta infracci贸 per tal de sancionar les persones que incomplisquen la normativa.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, espera que 芦aquesta campanya valga per sensibilitzar de la import脿ncia de no abandonar indiscriminadament voluminosos a la via p煤blica i aix铆 contribuir entre tots a mantenir m茅s net el poble禄.

El 61 % dels voluminosos, abandonats

Durant l’any 2020, a Benicarl贸 s’han recollit un total de 454.360 kg de residus voluminosos, dels quals 374.060 kg els ha arreplegat l’empresa concession脿ria de recollida. El 61 % d’aquests, 228.176 kg, han sigut abandonats al costat dels contenidors o en la via p煤blica, mentre que el 39 %, 145.884 kg, s’han arreplegat amb el servei de recollida a domicili que presta de manera gratu茂ta l’Ajuntament de Benicarl贸.

A m茅s, tamb茅 s’han recollit 80.300 kg abandonats en diferents punts negres del terme de Benicarl贸, i que s’han hagut de retirar contractant cami贸 i pala, amb el cost addicional que aix貌 comporta, uns 1.000 euros al mes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.