fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 coordina la distribuci贸 de l’ajuda humanit脿ria i l’acollida de persones refugiades procedents d’Ucra茂na

Benicarl贸 coordina la distribuci贸 de l’ajuda humanit脿ria i l’acollida de persones refugiades procedents d’Ucra茂na

S’habilitar脿 un punt centralitzat de recollida a l’Edifici Irta que gestionaran C脿ritas i Creu Roja. Les accions previstes en mat猫ria d’acollida de persones refugiades es coordinaran a trav茅s dels Serveis Socials Municipals.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha mantingut una reuni贸 amb representants de Creu Roja, C脿ritas, Benihort i el col路lectiu ucra茂n茅s per a coordinar les actuacions en relaci贸 a la recollida d’ajuda humanit脿ria i l’acollida de persones refugiades provinents d’Ucra茂na.

La trobada, presidida per l’alcaldessa, Xaro Miralles, ha servit per a posar en contacte tots els agents que estan treballant d’una manera o un altra per tal de reduir, en la mesura del possible, els efectes de la guerra sobre la poblaci贸 ucra茂nesa, ja siga recollint material i aliments o gestionant l’arribada de persones refugiades.

Aix铆, s’ha acordat que la cooperativa agr铆cola Benihort seguir脿 recollint ajuda humanit脿ria com ha fet fins ara i que en breu s’habilitar脿 un punt centralitzat de recollida a l’Edifici Irta que gestionaran les entitats C脿ritas i Creu Roja.

Tamb茅 s’ha informat que la Generalitat ha disposat un punt log铆stic a la ciutat de Castell贸 que centralitzar脿 el material recollit pels ajuntaments. Des d’all铆, el material es distribuir脿 als centres log铆stics de Pol貌nia, des d’on, a trav茅s de corredors verds, arribar脿 a Ucra茂na.

Pel que fa a les necessitats, s’ha informat que avui dia fa falta material sanitari de primers auxilis, material d’higiene (tovalloletes humides, compreses, raspalls de dents, sab贸, productes d’higiene personal), material per als refugis (carpes, matalassos, catifes, sacs de dormir, tendes de campanya, piles, llanternes, etc), aliments no peribles i altres tipus de materials com ara vaixelles d’un sol 煤s, tel猫fons m貌bils, port脿tils i tauletes o motxilles resistents.

Respecte a l’acollida, les accions previstes es coordinaran a trav茅s dels Serveis Socials Municipals. Davant l’arribada prevista de persones refugiades (majorit脿riament fam铆lies compostes per dones amb fills i filles i persones majors), la situaci贸 es vehicular脿 a trav茅s del sistema d’acolliment de protecci贸 internacional regulat per l’administraci贸 p煤blica.

En aquest sentit, ser脿 necessari disposar d’allotjament, ja siga en instal路lacions dependents de les administracions p煤bliques o mitjan莽ant pisos i habitatges buits que les persones particulars puguen posar a disposici贸 de l’administraci贸 auton貌mica.

Les persones que vulguen posar a disposici贸 habitatges buits, poden omplir aquest formulari.

Per 煤ltim, totes les persones presents a la reuni贸 han coincidit a destacar que 茅s important informar-se a trav茅s de canals oficials i no fer donatius econ貌mics si no 茅s trav茅s d’entitats formalment constitu茂des, com ara C脿ritas o Creu Roja, que disposen comptes bancaris habilitats per a les donacions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.