Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló declara el magatzem de vi del carrer de César Cataldo Bé de Rellevància Local

Benicarló declara el magatzem de vi del carrer de César Cataldo Bé de Rellevància Local

L’Ajuntament de Benicarló li atorga esta catalogació a l’estructura pel seu significat i el valor patrimonial i etnològic. És un dels 10 magatzems al voltant de la indústria del Vi de Carlón que hi havia a la zona marítima de Benicarló.

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Benicarló ha aprovat en el ple ordinari de setembre, per unanimitat, la declaració com a Bé de Rellevància Local del magatzem de vi ubicat al final del carrer de César Cataldo. La construcció, que es troba en mal estat de conservació, és un dels 10 magatzems al voltant de la indústria del Vi de Carlón que hi havia a la zona marítima de Benicarló durant els segles XVI, XVII i XVIII. Estos magatzems es van convertir en un símbol de la gran activitat comercial que hi va haver a la ciutat fins al segle XIX.

En concret, la construcció, que data possiblement del segle XVIII, es destinava a emmagatzemar els productes procedents del comerç marítim. Encara que la façana d’estes construccions destaca per ser molt senzilla, l’interior destaca per la repetició de tres arcs transversals que li donen la seua volumetria i alçada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.