fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 habilita un ciclocarrer a l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸

Benicarl贸 habilita un ciclocarrer a l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸

Avui ha entrat en funcionament el ciclocarrer de l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸, una zona amb velocitat limitada a 30km/h on conviuran vehicles i bicicletes. A la llarga, l’objectiu 茅s aconseguir que el tram Pen铆scola-Vinar貌s es puga rec贸rrer en bicicleta amb total seguretat per als ciclistes.

A partir d’avui, el tram que transcorre entre el Parador de Turisme i la Mar Xica ha quedat habilitat com a ciclocarrer, on els cotxes no poden superar els 30 km/h, no poden fer avan莽aments i han de mantindre una dist脿ncia m铆nima amb els ciclistes. Amb aquesta f贸rmula, que afavoreix la conviv猫ncia, millora la seguretat i no minora l’espai per a vianants, l’Ajuntament de Benicarl贸 busca facilitar i promoure la circulaci贸 de bicicletes i adaptar els carrers per tal de fer-los m茅s segur per a les bicicletes.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Medi Ambient, Ximo Bueno, ha destacat que 芦no es tracta de traure les bicicletes de la cal莽ada, sin贸 d’aconseguir que vehicles, bicicletes i vianants puguen circular de manera m茅s segura禄. Bueno ha explicat que les possibilitats per facilitar la circulaci贸 a les bicicletes, una vegada finalitzar el carril bici que transcorre per l’avinguda del Papa Luna, passava necess脿riament pel ciclocarrer. 芦Vam pensar de traslladar el carril bici per la zona del Port, per貌 no tenim compet猫ncia per a fer-ho. Tamb茅 es va plantejar de traslladar-lo damunt de la vorera, per貌 les passarel路les met脿l路liques estretien massa la vorera. Aix铆 que hem optat per habilitar un ciclocarrer, que d贸na m茅s seguretat a la gent que es planteja circular en bici禄.

El regidor ha remarcat que 芦aquest era un objectiu que ten铆em des de principis de la legislatura禄 i ha anunciat que 芦a la llarga, el que volem 茅s aconseguir que el tram Pen铆scola-Vinar貌s es puga rec贸rrer en bicicleta amb total seguretat per als ciclistes禄. En aquest sentit, Ximo Bueno ha assenyalat que 芦despr茅s de les festes de Nadal habilitarem el tram que va des de la Mar Xica fins a Aiguadoliva禄 per貌 ha reconegut que 芦encara caldr脿 superar alguns esculls, com ara la zona de la Ratlla del Terme禄.

Per la seua banda, el regidor d’Obres i Serveis, Ilde A帽贸, ha explicat que 芦la senyalitzaci贸 vertical i horitzontal del ciclocarrer ha anat a c脿rrec de la Brigada d’Obres i Serveis禄 i ha fet una crida 芦per tal que la gent respecte la conviv猫ncia de vehicles i bicicletes en un mateix espai禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.