fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 impulsa el reciclatge d’oli dom猫stic i instal路la 28 contenidors selectius

Benicarl贸 impulsa el reciclatge d’oli dom猫stic i instal路la 28 contenidors selectius

Es poden recollir embuts especials per a les botelles a l’oficina de FCC de dilluns a divendres. El reciclatge d’oli redueix la contaminaci贸 d’aigua i evita costos en la depuraci贸 d’aig眉es residuals.

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Benicarl贸 ha posat en marxa una campanya per a conscienciar de la import脿ncia de la recollida selectiva de l’oli dom猫stic. Per aix貌, durant aquesta setmana s’instal路laran 28 contenidors especials en diferents punts de la ciutat, amb l’objectiu d’incrementar la quantitat d’oli dom猫stic que es recull en el municipi.

芦El reciclatge de l’oli dom猫stic 鈥攈a explicat la regidora de Medi Ambient, Filo Agut鈥 ens ajuda a reduir la contaminaci贸 de l’aigua i evita els costos a la depuraci贸 de les aig眉es residuals禄. 芦A m茅s 鈥攈a afegit鈥 contribu茂m al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles relacionats amb l’aigua i el sanejament, l’energia no contaminant, les ciutats sostenibles i el consum responsable禄.

La campanya ha comen莽at amb el repartiment d’embuts especials que es poden recollir a l’oficina de FCC de la pla莽a Marcelino Domingo de dilluns a divendres, o els dimecres i dijous a l’Ecoparc m貌bil de la Pla莽a de la Constituci贸, en horari de 9.00 h a 14.00 h.

La regidora ha animat la ciutadania a col路laborar en el reciclatge de l’oli. 芦脡s necessari reduir la contaminaci贸 a la ciutat i conscienciar-nos de la import脿ncia de reciclar, reduir i reutilitzar, apostant d’aquesta manera per una economia circular禄.

Com reciclem l’oli?

El proc茅s per al reciclatge de l’oli dom猫stic 茅s molt senzill. Primer, cal esperar que l’oli usat no estiga calent. Una vegada fred, cal enroscar l’embut en una botella de pl脿stic transparent buida (sense restes de productes t貌xics o contaminants com lleixiu, amon铆ac, pintura, etc..). Una vegada col路locat l’embut, cal abocar l’oli. Quan la botella estiga plena, cal retirar l’embut, tancar b茅 la botella i la dipositar-la en el contenidor taronja especial per a oli dom猫stic.

Font de contaminaci贸 marina

L’abocament de l’oli dom猫stic per l’aig眉era o pel v脿ter es converteix en una font de contaminaci贸 marina, alhora que produeix seriosos embossos a les depuradores d’aigua i molts costos econ貌mics.

L’oli dom猫stic reciclat s’utilitza fonamentalment per a la fabricaci贸 de combustible (biodi猫sel) i l’elaboraci贸 de vernissos o sab贸, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.