fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló impulsa un ‘Diari de violències’ per a trencar silencis i compartir sentiments

Benicarló impulsa un ‘Diari de violències’ per a trencar silencis i compartir sentiments

S’han recollit 25 testimonis de víctimes a partir d’una enquesta en què van participar 300 persones. El 62% dels testimonis estan associats a la violència contra les dones.

La Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Benicarló ha recopilat els testimonis de 25 persones que han sigut víctimes d’algun tipus de violència per raons de sexe, llengua, religió, color, raça, diversitat funcional o de qualsevol altra mena, amb l’objectiu d’evitar l’oblit i reparar en la mesura del possible les ferides ocasionades.

El ‘Diari de violències’ ha estat el resultat d’una enquesta elaborada per la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives en la qual van participar 300 persones, a partir de les quals es van recollir dades de 25 perfils.

El 80% d’aquests perfils es corresponen amb dones, amb edats compreses majoritàriament entre els 26 i 55 anys. El 62% dels testimonis estan associats a la violència contra les dones, un 33% a l’assetjament escolar durant la infància o adolescència i un 5% a casos relacionats amb la diversitat cultural.

En el 28% dels casos, les situacions de violència es refereixen a l’àmbit familiar (28%), a l’entorn educatiu (24%), entre les amistats (20%), en els espais d’oci (16%) i en l’entorn laboral (12%). De tots els casos recollits, el 20% no ho ha explicat mai a ningú i el 96% de les persones enquestades coneixien la persona o persones que van exercir l’acte de violència.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, ha explicat que «no ha estat fàcil arribar a aquestes històries, però era necessari recollir-les, sobretot, per no oblidar-les». Cerdá ha assenyalat que «sabem que no hi son totes, que n’hi ha més, però és una forma de començar a donar-los visibilitat».

Precisament per a visibilitzar totes aquestes històries, la Regidoria ha elaborat un vídeo on la protagonista és la dansa i la intenció de cara als propers mesos és recollir els 25 testimonis en forma de llibre, incloent també algunes col·laboracions artístiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.