fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 intensifica la campanya contra el mosquit tigre de cara als mesos d’estiu

Benicarl贸 intensifica la campanya contra el mosquit tigre de cara als mesos d’estiu

Des del mes de mar莽 ja s’han dut a terme 10 tractaments, amb l’objectiu de controlar els n铆nxols de cria. La campanya se centra en els solars urbans i es complementa amb la de la Diputaci贸 de Castell贸, focalitzada en zones periurbanes i extraurbanes.

L’Ajuntament de Benicarl贸, a trav茅s de la Regidoria de Medi Ambient, est脿 intensificant els tractaments contra el mosquit tigre per evitar la proliferaci贸 de l’insecte de cara als mesos d’estiu. Els tractaments van destinats a atacar els primers estadis de desenvolupament larvari, una vegada finalitzat l’estat latent en el qual el mosquit passa l’hivern, i inclouen mat猫ries actives de molt baixa nocivitat per a les persones o animals de companyia. En concret, es fa servir un entomopat貌gen i un inhibidor de la s铆ntesi de la quitina.

Les zones on es concentren els tractaments s贸n els punts de cria: embornals, zones humides del Barranquet i zones amb retenci贸 d’aigua recurrent o procedent de la pluja. Paral路lelament, aquests tractaments es complementen amb els que realitza la Diputaci贸 de Castell贸, que van m茅s focalitzats a zones periurbanes i extraurbanes.

A pesar que els tractaments a partir d’ara seran m茅s continuats, la campanya de prevenci贸 del mosquit tigre ja va comen莽ar el passat 5 de mar莽 i actualment ja es porten realitzats 10 tractaments, que s’han anat programant en funci贸 de les condicions meteorol貌giques.

La regidora de Medi Ambient, Filo Agut, ha explicat que 芦a comen莽ament de l’any, com sempre, ja vam encetar la inspecci贸 i el seguiment dels punts de control, la qual cosa ens permet detectar qualsevol m铆nim desenvolupament del cicle biol貌gic del mosquit i, donat el cas, comen莽ar els tractaments sobre el terreny禄.

A partir d’ara, els tractaments ja s’aniran repetint fins a finals d’any, previsiblement fins al mes d’octubre, tot i que el final de la campanya dependr脿 de les condicions meteorol貌giques.

La primera prevenci贸, a casa

La regidora de Medi Ambient tamb茅 ha recordat a la ciutadania que 芦tan important com els tractaments que fem des de l’Ajuntament 茅s que cadasc煤 de nosaltres controle els punts de cria que tenim als nostres habitatges禄. 芦Cal tindre en compte 鈥攈a subratllat Filo Agut鈥 que enguany ha sigut un any especialment pluj贸s, sobretot en els mesos previs a l’inici de l’estiu, i aix貌 vol dir que hem de prestar major atenci贸 als punts de cria en espais privats禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.