fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 optar脿 a rehabilitar el Mercat i el Pavell贸 amb fons Next Generation

Benicarl贸 optar脿 a rehabilitar el Mercat i el Pavell贸 amb fons Next Generation

Les actuacions se centren en la millora de l’efici猫ncia energ猫tica dels dos edificis i sumen m茅s d’1,6 milions d’euros. La sol路licitud s’emmarca en el Pirep (Programa d’Impuls a la Rehabilitaci贸 dels Edificis P煤blics).

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha presentat dos projectes a la segona convocat貌ria del Pirep, el Programa d’Impuls a la Rehabilitaci贸 dels Edificis P煤blics finan莽at amb fons europeus Next Generation. Aix铆 ho ha anunciat avui l’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, que ha detallat que els projectes subvencionables seran la rehabilitaci贸 del Mercat Central de Benicarl贸 i la rehabilitaci贸 del Pavell贸 Poliesportiu Municipal.

芦Tant el Mercat com el Pavell贸 鈥攈a explicat l’alcaldessa鈥 s贸n edificis amb un important nivell d’activitat di脿ria i, donada la seua antiguitat, necessiten una forta inversi贸 que garantisca la millor efici猫ncia energ猫tica禄.

Xaro Miralles ha assenyalat que 芦els dos projectes sumen m茅s d’1,6 milions d’euros d’inversi贸 [837.644,12 鈧 el Mercat i 819.498,90 鈧 el Pavell贸], dels quals sol路licitarem un total d’1,3 milions d’euros subvencionables禄.

Pel que fa al Mercat, el projecte se centra en la modernitzaci贸 del sistema de climatitzaci贸 i la millora de l’a茂llament t猫rmic de la coberta. S’instal路laran 50 panells fotovoltaics, amb una pot猫ncia instal路lada de 26,5 kW, que permetran generar gran part de l’energia el猫ctrica que consumeix l’edifici. A m茅s, se substituiran les finestres actuals per unes altres de PVC i trencament de pont t猫rmic que reduiran les p猫rdues energ猫tiques.

L’actual edifici data del 1965 i t茅 una superf铆cie aproximada de 1.431 metres quadrats.

Al Pavell贸 Poliesportiu, el projecte preveu la millora de l’efici猫ncia energ猫tica en els tres edificis del complex, que sumen una superf铆cie de 5.110 metres quadrats. Les actuacions se centraran en la instal路laci贸 de 55 panells fotovoltaics, amb una pot猫ncia instal路lada de 29 kW, i d’un sistema de bateries que refor莽aran les necessitats energ猫tiques del Pavell贸.

Se substituir脿 la il路luminaci贸 actual per tecnologia LED i s’instal路laran aerotermos d’alta efici猫ncia que generaran aigua calenta sanit脿ria per als vestidors.

Tamb茅 se substituiran les finestres per unes altres de PVC i trencament de pont t猫rmic que reduiran les p猫rdues energ猫tiques.

Cal recordar que l’Ajuntament de Benicarl贸 ja va sol路licitar a finals d’abril 2,2 milions dels fons Next Generation per a executar les obres de millora de la Piscina Municipal.

Est脿 previst que abans de 6 mesos es publique la resoluci贸 de les dos convocat貌ries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.