fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 posa en marxa un assistent virtual especialitzat en serveis socials

Benicarl贸 posa en marxa un assistent virtual especialitzat en serveis socials

El projecte de xatbot 茅s una ferramenta d’intel路lig猫ncia artificial aplicada a la millora de l’atenci贸 dels Serveis Socials. Est脿 pensada per a totes aquelles persones amb dificultats en l’煤s de les noves tecnologies.

L’Ajuntament de Benicarl贸, a trav茅s de la Regidoria de Serveis Socials i Pol铆tiques Inclusives, ha posat en marxa una aplicaci贸 d’intel路lig猫ncia artificial per tal de fer arribar a la ciutadania d’una forma directa i senzilla la informaci贸 relacionada amb els serveis socials municipals.

La regidora de Serveis Socials i Pol铆tiques Inclusives, Gemma Cerd脿, acompanyada de la coordinadora del Laboratori de Serveis Socials de la Universitat Jaume I, Raquel Agost, i del CEO de l’empresa Semanticbots, Hugo Ferrer, ha estat l’encarregada de presentar aquesta ferramenta pionera que, ha dit, 芦ens permetr脿 oferir la informaci贸 d’una manera molt m茅s accessible i a un major nombre de persones禄. Gemma Cerd脿 ha remarcat que 芦la informaci贸 estar脿 disponible tant en valenci脿 com en castell脿 i estar脿 adaptada a persones majors, persones amb discapacitat visual o persones amb dificultats en l’煤s de les noves tecnologies禄.

Tot i que actualment encara est脿 en per铆ode de proves, el xatbot ja est脿 disponible dins l’apartat de Serveis Socials del web municipal. Aix铆 ho ha constatat el CEO de Semanticbots, l’empresa que ha desenvolupat aquest sistema d’intel路lig猫ncia artificial. 芦Ara mateix estem en fase de saber qu猫 els interessa consultar a les persones que fan servir el xatbot, de manera que anirem ensenyant al sistema en funci贸 de les necessitats de les persones禄. Hugo Ferrer ha assegurat que 芦ara mateix tenim una base inicial de 146 preguntes que anir脿 creixent d’acord amb les demandes dels usuaris i anir脿 millorant i perfeccionant les seues respostes a mesura que les persones el vagen utilitzant禄.

Per la seua banda, la coordinadora del Laboratori de Serveis Socials de la Universitat Jaume I ha constatat que 芦aquesta ferramenta no nom茅s millora l’atenci贸 a la ciutadania sin贸 que, a m茅s, serveix per a identificar les necessitats de la poblaci贸 i per a detectar les noves situacions en temps real, ja que les preguntes queden registrades en la base de dades i, per tant, permeten planificar una resposta adequada en poc temps禄.

El desenvolupament del xatbot social de l’Ajuntament de Benicarl贸 茅s un dels projectes inclosos en l’estrat猫gia EDUSI que comparteixen els ajuntaments de Benicarl贸 i Vinar貌s i compta amb el finan莽ament de la Vicepresid猫ncia i Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives de la Generalitat, a trav茅s d’un conveni firmat amb la Universitat Jaume I.

Leave a Reply

Your email address will not be published.