fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló posa en marxa un assistent virtual especialitzat en serveis socials

Benicarló posa en marxa un assistent virtual especialitzat en serveis socials

El projecte de xatbot és una ferramenta d’intel·ligència artificial aplicada a la millora de l’atenció dels Serveis Socials. Està pensada per a totes aquelles persones amb dificultats en l’ús de les noves tecnologies.

L’Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, ha posat en marxa una aplicació d’intel·ligència artificial per tal de fer arribar a la ciutadania d’una forma directa i senzilla la informació relacionada amb els serveis socials municipals.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, acompanyada de la coordinadora del Laboratori de Serveis Socials de la Universitat Jaume I, Raquel Agost, i del CEO de l’empresa Semanticbots, Hugo Ferrer, ha estat l’encarregada de presentar aquesta ferramenta pionera que, ha dit, «ens permetrà oferir la informació d’una manera molt més accessible i a un major nombre de persones». Gemma Cerdà ha remarcat que «la informació estarà disponible tant en valencià com en castellà i estarà adaptada a persones majors, persones amb discapacitat visual o persones amb dificultats en l’ús de les noves tecnologies».

Tot i que actualment encara està en període de proves, el xatbot ja està disponible dins l’apartat de Serveis Socials del web municipal. Així ho ha constatat el CEO de Semanticbots, l’empresa que ha desenvolupat aquest sistema d’intel·ligència artificial. «Ara mateix estem en fase de saber què els interessa consultar a les persones que fan servir el xatbot, de manera que anirem ensenyant al sistema en funció de les necessitats de les persones». Hugo Ferrer ha assegurat que «ara mateix tenim una base inicial de 146 preguntes que anirà creixent d’acord amb les demandes dels usuaris i anirà millorant i perfeccionant les seues respostes a mesura que les persones el vagen utilitzant».

Per la seua banda, la coordinadora del Laboratori de Serveis Socials de la Universitat Jaume I ha constatat que «aquesta ferramenta no només millora l’atenció a la ciutadania sinó que, a més, serveix per a identificar les necessitats de la població i per a detectar les noves situacions en temps real, ja que les preguntes queden registrades en la base de dades i, per tant, permeten planificar una resposta adequada en poc temps».

El desenvolupament del xatbot social de l’Ajuntament de Benicarló és un dels projectes inclosos en l’estratègia EDUSI que comparteixen els ajuntaments de Benicarló i Vinaròs i compta amb el finançament de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, a través d’un conveni firmat amb la Universitat Jaume I.

Leave a Reply

Your email address will not be published.