fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 presenta la regeneraci贸 del Jard铆 dels Pons al Pla Cer脿mic de la Diputaci贸

Benicarl贸 presenta la regeneraci贸 del Jard铆 dels Pons al Pla Cer脿mic de la Diputaci贸

En cas de ser seleccionada, la proposta suposaria un canvi integral en els 830 metres quadrats de l’espai, ubicat al passeig de Febrer Soriano.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha presentat la reforma integral del Jard铆 dels Pons al Pla Cer脿mic de Regeneraci贸 Urbana 2023 amb el qual la Diputaci贸, mitjan莽ant la selecci贸 dels projectes que es consideren m茅s interessants, promociona l’煤s de paviments i revestiments cer脿mics en espais urbans.

D’aquesta manera, en cas de ser seleccionada, la proposta suposaria la regeneraci贸 urbana d’un espai de 830 metres quadrats ubicats en la conflu猫ncia entre el passeig de Febrer Soriano amb el carrer de Santa Isabel.

L’actual Jard铆 dels Pons formava part d’una parcel路la familiar constru茂da el 1880. L’any 2000, l’Ajuntament va expropiar una part dels jardins de la propietat, i el 2004 els va urbanitzar, mantenint l’arbrat i alternant el paviment de cautx煤 amb el terra vegetal per tal de facilitar el joc dels xiquets i xiquetes.

Ara, passat el temps, el Jard铆 necessita d’una actuaci贸 global que genere una nova visi贸 de l’espai i que convide a gaudir-lo, creant un ambient tranquil i integrador. 芦脡s evident 鈥攈a explicat l’alcaldessa鈥 que la zona necessita una actuaci贸 que ens ajude a recuperar l’espai per a la ciutadania, i el Pla Cer脿mic de la Diputaci贸 seria una bona oportunitat de regeneraci贸 urbana禄.

En cas d’aconseguir ser seleccionada, la proposta de regeneraci贸 del Jard铆 dels Pons aniria de la m脿 d’una altra actuaci贸 que l’Ajuntament t茅 prevista per al 2023, que 茅s millorar els paviments dels carrers estrets que envolten el Jard铆, eliminant els desnivells que existeixen entre la cal莽ada i les voreres que, moltes vegades, a penes arriben als 50 cent铆metres d’amplada.

El Jard铆 dels Pons est脿 situat al passeig de Febrer Soriano, una avinguda que des de principis del segle XIX es va configurar com a passeig de vivendes senyorials i palauets per貌 tamb茅 magatzems i construccions industrials de l’猫poca. Actualment encara hi conviuen aquest tipus de construccions amb edificis plurifamiliars de nova planta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.