fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló remodelarà la plaça de l’Estació i els voltants

Benicarló remodelarà la plaça de l’Estació i els voltants

L’Ajuntament de Benicarló adequarà la zona de l’entorn de l’estació del ferrocarril aprofitant les obres d’urbanització del Sector 11 Collet II, que començaran el pròxim mes d’octubre. Les dues actuacions contribuiran a millorar la circulació de vehicles i evitaran els embussos que provoca l’actual cul-de-sac.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat les diverses actuacions que es duran a terme en la plaça de l’Estació i els voltants, amb l’objectiu principal de millorar l’entorn de l’estació de ferrocarril, un dels punts més destacats d’entrada de turistes a la ciutat. Una de les principals millores serà la construcció de dos nous pàrquings, que substituiran l’actual aparcament de davant de l’entrada de l’estació, que desapareixerà amb l’obertura del vial Felipe Klein fins a la rambla de Cervera. Este vial serà d’un únic sentit i ajudarà a agilitzar el trànsit de vehicles al voltant de l’estació, especialment en hores clau.

Estes actuacions compten amb un pressupost de 179.987 euros, un 70% dels quals l’aportarà la Diputació de Castelló mitjançant el Pla Castelló 135, mentre que el 30 % restant anirà a càrrec de l’Ajuntament de Benicarló.

Miralles ha afirmat que «és molt necessària la millora d’este espai, perquè és l’entrada a Benicarló a través del ferrocarril». A més, l’alcaldessa ha remarcat que «les actuacions contribuiran a millorar l’accessibilitat, ampliaran els espais per als vianants i milloraran la connexió amb els autobusos, afavorint així una mobilitat més sostenible». Miralles ha afegit que «estes obres responen a la necessitat d’adaptar els espais de l’estació a la nova situació que es produirà en connectar la part nord de Benicarló amb el Sector 11 Collet II».

En este sentit, l’alcaldessa ha recordat que al mateix temps que es duen a terme les actuacions d’adequació i millora de la plaça de l’Estació i voltants, està previst que comencen les obres de la primera fase del Sector 11 Collet II, que van ser adjudicades la setmana passada a l’empresa Pavasal per un import de 2.386.120 euros (IVA inclòs) i que està previst que comencen el pròxim mes d’octubre.

La principal actuació que es durà a terme serà urbanitzar la circumval·lació al voltant de l’empresa IFF amb l’obertura de dos nous vials (un paral·lel amb la rambla de Cervera i un que connectarà aquest nou carrer amb el passeig de Febrer Soriano), a més de l’obertura ja mencionada de l’avinguda de Felipe Klein, que permetrà eliminar l’actual cul-de-sac que es forma en la plaça de l’Estació i que dificulta el trànsit rodat de vehicles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.