fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 tindr脿 una FP qu铆mica a la carta adaptada a les necessitats de les empreses

Benicarl贸 tindr脿 una FP qu铆mica a la carta adaptada a les necessitats de les empreses

El director general de Formaci贸 Professional es reuneix a l’Ajuntament amb les empreses qu铆miques del territori per a concretar un full de ruta que millore les compet猫ncies formatives de l’alumnat i les acomode a les demandes del sector.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha propiciat el primer contacte entre educadors i empresaris del sector qu铆mic per tal d’impulsar una formaci贸 professional adaptada a les necessitats de l’entorn productiu.

L’alcaldessa, Xaro Miralles, i el director general de Formaci贸 Professional i Ensenyaments Especials, Manuel Gomicia, s’han reunit amb representants de les empreses qu铆miques m茅s potents del territori (IFF, Ineos Composites, Maverick, Alespri, Adapta i Alfe Vinar貌s) i la directora del Centre Integrat P煤blic de Formaci贸 Professional (CIPFP), Ester Segura, per tal de posar damunt la taula les demandes del sector qu铆mic en relaci贸 a les compet猫ncies del personal que necessiten per a les seues empreses.

芦La Formaci贸 Professional ha tingut fins ara una estructura massa quadriculada 鈥攈a dit el director general鈥 i ara estem treballant en un model m茅s flexible que ens permeta acomodar els cicles formatius a les necessitats de l’entorn empresarial, de manera que tinguem una FP a la carta禄.

En aquest sentit, Manuel Gomicia ha anunciat que 芦avui a Benicarl贸 iniciem una ronda de contactes que traslladarem a totes les comarques i que ens permetr脿 con茅ixer la realitat de cada territori per tal de poder traslladar-la a la formaci贸 que oferim als nostres centres educatius禄.

L’alcaldessa, per la seua banda, ha valorat 芦la predisposici贸, tant de la Conselleria, com del CIPFP com tamb茅 de les empreses, per avan莽ar en aquest nou model que millorar脿 les compet猫ncies de l’alumnat i a la vegada facilitar脿 la seua incorporaci贸 al mercat laboral en empreses de la zona禄.

La reuni贸, que tamb茅 ha comptat amb la pres猫ncia de dos prospectors de la Conselleria d’Educaci贸 i de t猫cnics del Pacte Territorial per l’Ocupaci贸 Obsedi Maestrat Litoral, ha servit per a fixar un calendari de contactes entre el CIPFP i les empreses qu铆miques del territori que arrancar脿 la setmana que ve i que servir脿 per a concretar l’adaptaci贸 de les mat猫ries que s’imparteixen als cicles formatius a les necessitats de les empreses禄.

Cal recordar que aquest curs, el CIPFP impartir脿 el cicle formatiu de grau mitj脿 d’Operacions de Laboratori, un primer pas per a poder anar implementant, en un futur pr貌xim, altres cicles de grau mitj脿 o superior que donarien resposta a les necessitats del sector i que convertirien Benicarl贸 en un referent formatiu de la fam铆lia qu铆mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.