fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 treballa per a declarar les Festes Patronals d’Inter茅s Tur铆stic Auton貌mic

Benicarl贸 treballa per a declarar les Festes Patronals d’Inter茅s Tur铆stic Auton貌mic

La petici贸 coincideix amb el cinqu茅 centenari de les Festes, despr茅s que l’any 1523 el rei Carles I autoritzara la Fira en honor a Sant Bartomeu.

La Regidoria de Festes i la Comissi贸 de Festes de Benicarl贸 han elaborat el dossier documental que obri l’expedient per a la petici贸 de declarar Festa d’Inter茅s Tur铆stic Auton貌mic la setmana gran de les festes d’agost. El document fa un rep脿s a l’arxiu hist貌ric, principalment del s. XX, i inclou aportacions d’entitats culturals i penyes, recull fotogr脿fic, acc茅s a testimonis audiovisuals de les 煤ltimes edicions i el suport del teixit associatiu i esportiu de la ciutat.

Les Festes Patronals celebraran enguany oficialment el seu cinqu茅 centenari, despr茅s que l’any 1523 el rei Carles I autoritzara a perpetu茂tat la fira en honor a Sant Bartomeu.

Aquesta efem猫ride portar脿 tamb茅 la recuperaci贸 d’actes que havien acabat perdent-se fa alguns anys, com ara el popular festival mar铆tim, amb les tradicionals cucanyes i les diferents curses de tines, bots i nataci贸 al port benicarlando. Amb aquesta finalitat, la Comissi贸 de Festes ha recuperat les quatre tines que ja s’utilitzaven, gr脿cies a la bona conservaci贸 que n’ha fet la Confraria de Pescadors Sant Telm.

Despr茅s que siguen convenientment restaurades, s’ha decidit batejar-les amb els noms de Parreta, Fondalet, Marimba i Calafat.

El regidor de Festes i president de la Comissi贸, Pedro Manch贸n, ha defensat aquesta nova aposta de la Comissi贸. 芦Continuem renovant la nostra programaci贸, no nom茅s amb els espectacles m茅s grans o amb els emotius concerts de la gent de casa, sin贸 tamb茅 preservant i respectant la mem貌ria cadufera, com ja estem aconseguint amb l’acte de c贸rrer la traca禄.

Termini obert per als nous c脿rrecs

La Regidoria de Festes informa tamb茅 del termini per tal que el jovent interessat en els c脿rrecs de dama o cavaller populars, aix铆 com dulcinea o tirant per a 2023, puguen presentar la seua sol路licitud al Registre General de l’Ajuntament de Benicarl贸 abans de les 14 h de divendres 10 de mar莽.

Finalment, fa una crida a les persones responsables, amb il路lusi贸 i ganes de treballar per les Festes, per tal que s’adrece al Departament per a refor莽ar i renovar el grup de voluntaris i volunt脿ries de la Comissi贸 responsable de les properes Festes 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published.