fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim actua a les urbanitzacions de muntanya per a la prevenci贸 d’incendis forestals

Benic脿ssim actua a les urbanitzacions de muntanya per a la prevenci贸 d’incendis forestals

Els treballs de desbrossament selectiu de la vegetaci贸 s’han repr茅s en el tallafocs perimetral de La Parreta.

Benic脿ssim ha repr茅s el pla d’accions de mitigaci贸 per a la prevenci贸 d’incendis forestals a les urbanitzacions de muntanya. Una brigada de mitigaci贸 del Consorci Provincial de Bombers de Castell贸 ha comen莽at aquesta setmana els treballs de desbrossament selectiu de la vegetaci贸 a la urbanitzaci贸 La Parreta.

La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha explicat que les actuacions que s’inicien ara 鈥渟e sumen a les que es van realitzar el mes de desembre passat en el Barranc de la Parreta i totes elles s贸n una continuaci贸 al projecte de prevenci贸 d’incendis forestals iniciat en el 2019鈥. La regidora ha visitat aquest mat铆 els treballs amb l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, i el t猫cnic de l’脿rea de Medi Ambient, Jes煤s Albuixech. Els treballs tenen l’objectiu de mitigar el risc d’incendis, mitjan莽ant tractament de la vegetaci贸 en zones d’interf铆cie urbana鈥揻orestal a les urbanitzacions de muntanya, 鈥渮ones que estan entre habitatges i envoltats de bosc o zones forestals i per aix貌 cal prevaldre la seguretat鈥, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s.

La brigada de mitigaci贸 estar脿 treballant fins a finals de febrer i l’objectiu de les actuacions projectades 茅s la reducci贸 de la continu茂tat vertical i horitzontal de la vegetaci贸 perimetral a nuclis d’habitatges, a l’efecte de crear una franja de menor combustibilitat que redu茂sca l’impacte d’un eventual incendi forestal sobre els habitatges o vials d’acc茅s.

鈥淓l desbrossament selectiu de la vegetaci贸 es realitza prevalent les esp猫cies d’especial inter茅s bot脿nic, com pot ser el margall贸 (chamaerops humilis)鈥 ha incidit Elena Llobell. L’actuaci贸 tamb茅 inclou la neteja d’aquells residus urbans que puguen apar茅ixer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.