fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim aprova en ple l’increment de les subvencions per a associacions culturals, juvenils i esportives

Benic脿ssim aprova en ple l’increment de les subvencions per a associacions culturals, juvenils i esportives

La sessi贸 tamb茅 ha aprovat l’ordenan莽a d’煤s de l鈥橢spai de la M煤sica aix铆 com les bonificacions per a col路lectius en el Teatre Municipal.

L’Ajuntament de Benic脿ssim ha aprovat en el ple ordinari del mes de maig celebrat aquest mat铆 una modificaci贸 de cr猫dit de 20.000 euros que suplementaran als 530.000 euros pressupostats inicialment per a les subvencions culturals, juvenils i esportives. 鈥淎quest increment es deu a l’augment d’activitat que estan reprenent les associacions despr茅s d’un any de pand猫mia i s’est脿 reactivant novament tot el teixit associatiu local que contribueixen tan activament a reactivar el nostre municipi鈥, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s.

D’altra banda, el ple ha aprovat la modificaci贸 de l’ordenan莽a fiscal reguladora de les taxes per al Teatre Municipal i l鈥橢spai de la M煤sica Mestre Vila. Dins de les novetats, destaca la reducci贸 del preu en les activitats organitzades pel consistori per als jubilats, aturats i membres de la Universitat Jaume I, de l’IES Violant de Casalduch i dels Centres d’Educaci贸 Prim脿ria de Benic脿ssim. Aix铆 mateix, s’afig la tarifa d’1 euro per a cinema dins de l’oferta escolar, nom茅s aplicable als centres escolars situats en el terme municipal de Benic脿ssim.
Al mateix temps, s’introdueix l鈥橢spai de la M煤sica 鈥渦n contenidor de cultura, de cultura segura, amb una programaci贸 per a tots els p煤blics”, ha afegit l’edil de Cultura, Javier Alonso.
Referent a aix貌, l’edil d’Hisenda, Arturo Mart铆, ha indicat que 鈥渓a cultura 茅s m茅s accessible per al p煤blic, per a tots; 茅s la integraci贸 de la societat amb l鈥橢spai de la M煤sica i el Teatre Municipal i la integraci贸 de l鈥橢spai de la M煤sica i el Teatre Municipal amb la societat”.

En un altre ordre de coses, el ple de l’Ajuntament de Benic脿ssim ha aprovat per unanimitat instar el Govern d’Espanya a no portar a la pr脿ctica la seua proposta de cobrar peatges per circular per les autovies espanyoles i que es duga a terme la tramitaci贸 i desenvolupament de l’autovia CV-10/A-7 al seu pas per Castell贸. Tamb茅 s’ha aprovat per unanimitat instar el Ministeri d’Ind煤stria, Comer莽 i Turisme al fet que els Plans de Sostenibilitat Tur铆stica en Destins presentats en la convocat貌ria ordin脿ria, puguen optar igualment al Fons de Recuperaci贸 Next Generation EU. Referent a aix貌, l鈥檈dila de Desenvolupament Sostenible i Turisme, Cristina Fern谩ndez, ha indicat que “quantes m茅s oportunitats tinguen els municipis per a poder desenvolupar els seus projectes i contribuir al creixement econ貌mic, cultural, social, mediambiental de cada municipi, m茅s possible podr脿 ser la seua consecuci贸”.
De manera un脿nime tamb茅 ha tirat avant una moci贸 perqu猫 l’Ajuntament de Benic脿ssim procedisca a estudiar la modificaci贸 del seu ordenan莽a de seguretat en l’煤s i gaudi i aprofitament del litoral municipal per a autoritzar durant tot l’any la pesca amb canya des de l’煤ltim ter莽 dels espigons, i que s’especifiquen els mesos i les hores en les quals es puga exercir l’activitat des de l’arena.

La moci贸 que ha suscitat debat ha sigut la d’instar el Govern Central que anul路le la pujada d’impostos i a no posar en marxa els tributs inclosos en el pla de recuperaci贸, transformaci贸 i resili猫ncia. El punt ha trencat la unanimitat mantinguda en la resta de mocions portades a aquest ple, amb el vot negatiu del PSPV. L’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha insistit que 鈥渕entre que des de l’ajuntament tenim la sensibilitat d’estar al costat de les persones, aprovant un pla de reactivaci贸 econ貌mica, el Pla Reactiva, el senyor S谩nchez ens imposa una 鈥榓canada fiscal鈥 en el pitjor dels moments鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.