fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim aprova en ple l’increment de les subvencions per a associacions culturals, juvenils i esportives

Benicàssim aprova en ple l’increment de les subvencions per a associacions culturals, juvenils i esportives

La sessió també ha aprovat l’ordenança d’ús de l’Espai de la Música així com les bonificacions per a col·lectius en el Teatre Municipal.

L’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat en el ple ordinari del mes de maig celebrat aquest matí una modificació de crèdit de 20.000 euros que suplementaran als 530.000 euros pressupostats inicialment per a les subvencions culturals, juvenils i esportives. “Aquest increment es deu a l’augment d’activitat que estan reprenent les associacions després d’un any de pandèmia i s’està reactivant novament tot el teixit associatiu local que contribueixen tan activament a reactivar el nostre municipi”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.

D’altra banda, el ple ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de les taxes per al Teatre Municipal i l’Espai de la Música Mestre Vila. Dins de les novetats, destaca la reducció del preu en les activitats organitzades pel consistori per als jubilats, aturats i membres de la Universitat Jaume I, de l’IES Violant de Casalduch i dels Centres d’Educació Primària de Benicàssim. Així mateix, s’afig la tarifa d’1 euro per a cinema dins de l’oferta escolar, només aplicable als centres escolars situats en el terme municipal de Benicàssim.
Al mateix temps, s’introdueix l’Espai de la Música “un contenidor de cultura, de cultura segura, amb una programació per a tots els públics”, ha afegit l’edil de Cultura, Javier Alonso.
Referent a això, l’edil d’Hisenda, Arturo Martí, ha indicat que “la cultura és més accessible per al públic, per a tots; és la integració de la societat amb l’Espai de la Música i el Teatre Municipal i la integració de l’Espai de la Música i el Teatre Municipal amb la societat”.

En un altre ordre de coses, el ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat per unanimitat instar el Govern d’Espanya a no portar a la pràctica la seua proposta de cobrar peatges per circular per les autovies espanyoles i que es duga a terme la tramitació i desenvolupament de l’autovia CV-10/A-7 al seu pas per Castelló. També s’ha aprovat per unanimitat instar el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme al fet que els Plans de Sostenibilitat Turística en Destins presentats en la convocatòria ordinària, puguen optar igualment al Fons de Recuperació Next Generation EU. Referent a això, l’edila de Desenvolupament Sostenible i Turisme, Cristina Fernández, ha indicat que “quantes més oportunitats tinguen els municipis per a poder desenvolupar els seus projectes i contribuir al creixement econòmic, cultural, social, mediambiental de cada municipi, més possible podrà ser la seua consecució”.
De manera unànime també ha tirat avant una moció perquè l’Ajuntament de Benicàssim procedisca a estudiar la modificació del seu ordenança de seguretat en l’ús i gaudi i aprofitament del litoral municipal per a autoritzar durant tot l’any la pesca amb canya des de l’últim terç dels espigons, i que s’especifiquen els mesos i les hores en les quals es puga exercir l’activitat des de l’arena.

La moció que ha suscitat debat ha sigut la d’instar el Govern Central que anul·le la pujada d’impostos i a no posar en marxa els tributs inclosos en el pla de recuperació, transformació i resiliència. El punt ha trencat la unanimitat mantinguda en la resta de mocions portades a aquest ple, amb el vot negatiu del PSPV. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha insistit que “mentre que des de l’ajuntament tenim la sensibilitat d’estar al costat de les persones, aprovant un pla de reactivació econòmica, el Pla Reactiva, el senyor Sánchez ens imposa una ‘acanada fiscal’ en el pitjor dels moments”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.