Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim cedeix l’ús dels horts urbans a vint nous usuaris

Benicàssim cedeix l’ús dels horts urbans a vint nous usuaris

Les parcel·les es troben en el barri antic, en el carrer Carta Pobla i es promouen com un projecte socioeducatiu ambiental

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, va presidir ahir el sorteig dels horts urbans i que són explotats per una vintena de ciutadans de Benicàssim. Marquès ha manifestat que “és una satisfacció veure l’interès de la ciutadania per cuidar aquestes xicotetes parcel·les i fer l’amb tècniques tradicionals per a fer-los sostenibles. Així fem valdre una experiència que com a poble tenim amb la terra i formem als ciutadans en matèries de respecte ambiental”.

En total són 20 parcel·les de 21 metres quadrats cadascuna les que han eixit a sorteig. Els agraciats signaran un contracte de cura i cessió del terreny per al seu cultiu durant dos anys prorrogables a dos anys més.
En total hi han hagut 31 aspirants a la cessió de les parcel·les, dels quals, a cinc ciutadans se’ls ha adjudicat directament la parcel·la per la seua condició d’aturats. També hi ha una reserva especial de cinc parcel·les per a persones jubilades que han hagut de sortejar-se perquè hi han hagut sis candidats amb aquest perfil.

La resta de parcel·les s’han sortejat entre tots els candidats restants que no havien entrat en les anteriors categories i que complien els condicionants de les bases de la concessió.

Ara, els nous explotadors dels horts urbans, rebran un carnet com a usuari que és intransferible i la clau del recinte per a poder accedir a cura de la parcel·la.

Leave a Reply

Your email address will not be published.