fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb activitats familiars

Benic脿ssim celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb activitats familiars

L’Aula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental acull aquest dissabte la campanya 鈥極rigen鈥, una xarrada sobre Alimentaci贸 Saludable i l’exposici贸 鈥楥om mengem. Alimentaci贸 i medi ambient鈥.

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el diumenge dia 5 i l’Aula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental de Benic脿ssim dur脿 a terme aquest dissabte una s猫rie d’activitats amb motiu d’aquesta celebraci贸.

La programaci贸 per a aquest dissabte dia 4, organitzada des de l’Ajuntament de Benic脿ssim a trav茅s de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, t茅 l’objectiu de sumar consci猫ncies a la responsabilitat que tenim de cuidar i protegir el medi ambient鈥, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, qui ha afegit que, s’ha programat una s猫rie d’activitats familiars gratu茂tes, 鈥渜ue inclou propostes de joc en fam铆lia que fomenten la creativitat, la conscienciaci贸 i sensibilitzaci贸鈥. Aquest 茅s el cas de la campanya Origen que la seua primera de les jornades es desenvolupar脿 el dissabte de 10.00 a 12.00 hores. En aquest temps, xiquets i xiquetes i adults podran construir un mosaic sota el lema 鈥淯n mosaic per l’accessibilitat鈥. La campanya Origen, iniciada en 2021, 茅s una campanya de sensibilitzaci贸 ambiental per a p煤blic infantil i familiar que recapacita sobre la cerca d’aqueixa connexi贸 amb el nostre entorn a trav茅s de materials que es troben en la pr貌pia naturalesa com a arena, pedres, petxines i tamb茅 a trav茅s de materials reciclables, com les botelles de pl脿stic, teles, taps, pals, etc. Especialment dissenyada per a fam铆lies i xiquets des de 0 anys, Origen promou la imaginaci贸 dels xiquets a trav茅s del joc i de l’煤s de materials reciclats i naturals. Els principals objectius pedag貌gics d’aquesta campanya s贸n la promoci贸 del consum responsable, la import脿ncia de reciclar i reutilitzar els recursos i desenvolupament sostenible en general.

D’altra banda, la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fern谩ndez, ha indicat que 鈥渆n la present edici贸, la campanya combinar脿 la realitzaci贸 d’activitats familiars participatives per a, joves i majors, proposant la construcci贸 d’espais i propostes on treballar els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: la igualtat de g猫nere, ciutats i comunitats sostenibles, el consum responsable, la protecci贸 dels ecosistemes terrestres i/o la vida submarina entre altres鈥.

La programaci贸 del dissabte a l’Aula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental continuar脿 al migdia amb Mercedes Morales, gerent del supermercat ecol貌gic de Benic脿ssim Mam谩 Bio, que ser脿 l’encarregada d’impartir la xarrada sobre Alimentaci贸 Sostenible i la que els assistents podran degustar alguns productes i con茅ixer la relaci贸 existent entre l’alimentaci贸 i el canvi clim脿tic. A m茅s, durant tot el mat铆, ve茂ns i visitants podran acostar-se a veure l’exposici贸 鈥淐om Mengem. Alimentaci贸 i Medi Ambient鈥, cedida pel Centre d’Educaci贸 Ambiental de la Comunitat Valenciana. Aquesta exposici贸 aprofundeix en la problem脿tica associada amb l’alimentaci贸 i els impactes ambientals derivats amb la intenci贸 de fer possible una alimentaci贸 suficient, saludable i sostenible.
Tota la programaci贸 de l’Aula de Sostenibilitat i Educaci贸 Ambiental es pot consultar en la web municipal www.ayto.benicassim.es.

Leave a Reply

Your email address will not be published.