fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim celebra la Junta Local de Seguretat ordinària

Benicàssim celebra la Junta Local de Seguretat ordinària

L’Ajuntament i la Subdelegació del Govern analitzen la incidència de les noves mesures sanitàries a la ciutat.

La subdelegada del Govern, Soledad Ten, i l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, han copresidit la Junta Local de Seguretat ordinària celebrada aquest matí amb l’objectiu de posar en comú les actuacions dutes a terme durant les primeres setmanes de la temporada estival.

En primer lloc s’han analitzat les activitats realitzades fins al moment així com les programades i sempre prevalent la seguretat i el control de les mesures sanitàries. En aquest sentit, per part de les forces de seguretat s’ha proposat la utilització d’espais oberts i delimitats on es puga dur a terme un millor control de l’aforament, desestimant així alguns llocs que per la seua configuració puguen generar aglomeracions.

També s’ha vist valorat positivament, com a mesura sanitària, el tall de trànsit del carrer Sant Tomàs i Avinguda Castelló que continuarà estant vigilat a peu per patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia Local per a mantindre el control de les mesures sanitària així com la seguretat de les persones. Com a dada a destacar, en la primera quinzena del mes de juliol s’han formulat 36 denúncies per sengles botellons, principalment en la zona de platja i estacionaments públics. Sobre aquest tema, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut posar de manifest que la limitació establida per la Generalitat Valenciana d’1.00 a 6.00 hores de la matinada, “minimitzarà l’impacte del denominat botelló de manera considerable i agrair a tots dos cossos policials l’esforç realitzat sobretot en la nit del 23 de juny, amb motiu de la festivitat de Sant Joan”.

Quant a la incidència acumulada en el municipi, Susana *Marqués també ha volgut posar de manifest que “si les dades es comptabilitzen sobre la nostra població censada, uns 18.000 habitants, i no es té en compte a la població flotant, que ascendeix fins als 80.000, és fàcil de concloure que el nombre de casos és elevat”.
Per part de la Guàrdia Civil s’han exposat les dades en matèria de seguretat ciutadana traslladant que a Benicàssim no presenta una alta incidència de delictes i que es continuaran fent controls tant per aquesta entitat com per part de la Policia Local preventius per a mantindre aquesta dinàmica tant en el barri antic, com en platja i urbanitzacions.
En un altre ordre de coses, l’alcaldia també ha explicat els detalls de l’esforç realitzat quant al servei de salvament i socorrisme que ara ha sigut millorat i disposa de tres embarcacions, 15 torretes i 7 llocs, abastant tot el litoral.

Finalment, respecte a les activitats més rellevants de l’estiu, es troben novament els festivals de música que han adaptat el seu format a un format de baix impacte, ajustant-se en tot moment a les directrius i protocols marcats per la Generalitat, a través de la Conselleria de Sanitat. “Les activitats organitzades per l’ajuntament també segueixen escrupolosament els protocols sanitaris i l’aforament per a continuar oferint activitats i seguint la nostra major premissa: la seguretat sanitària”, ha indicat l’alcaldessa qui ha finalitzat dient que l’ajuntament llançarà en els pròxims dies una campanya de conscienciació “apel·lant a la prudència, la responsabilitat, tant a través del consistori com de tots els agents econòmics locals com a comerços i locals de restauració, perquè és un treball de tots fer front a aquesta situació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.