fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim comen莽a les actuacions de millora i manteniment de l’enllumenat del Passeig Bernat Artola

Benic脿ssim comen莽a les actuacions de millora i manteniment de l’enllumenat del Passeig Bernat Artola

Els treballs duraran un total de quatre mesos i l’Ajuntament espera que 鈥渘o siguen moltes les mol猫sties per a ve茂ns i vianants de la zona鈥.

L’Ajuntament de Benic脿ssim comen莽ar脿 despr茅s de Nadal una s猫rie d’actuacions per a la millora i manteniment de l’enllumenat p煤blic, aquestes actuacions estan englobades dins del Pla de manteniment i substituci贸 dels fanals en el Passeig Mar铆tim de la ciutat i s’escometran en dues fases, actuant-se sobre la totalitat del Passeig Mar铆tim de la ciutat des de la Torre Sant Vicent fins al Voramar.

Aquest projecte ve motivat, “per la deterioraci贸 i corrosi贸 que els fanals pateixen pel salnitre de la mar”, ha comentat el Concejal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Benic脿ssim, Carlos D铆az. Els treballs corresponents a la primera fase centraran en els fanals de ferro instal路lades entre la Torrassa i el carrer Jorge Com铆n i consistiran en la reconstrucci贸, tractament i pintat, reposant nom茅s aquelles columnes que puguen trobar-se m茅s deteriorades i que no puguen salvar-se. El pla per a executar contempla el picat del paviment, aix铆 com un tractament espec铆fic de sanejament i pintat.

Es tracta del tram d’un quil貌metre de llarg en el qual ja hi ha instal路lades prop de 80 fanals, que rebran un tractament de manteniment per a frenar les conseq眉猫ncies de trobar-se prop de la mar. 鈥淪贸n unes actuacions ja previstes i englobades en les actuacions de manteniment, conservaci贸 i embelliment del passeig Mar铆tim de Benic脿ssim. Cal no oblidar que es tracta d’un dels principals atractius tur铆stics de la ciutat”, ha subratllat el regidor d’Urbanisme, Carlos D铆az.

Tamb茅, en cas que fora necessari i una vegada comprovat el seu estat, el projecte contempla la substituci贸 d’aquelles columnes, que per la deterioraci贸 que puguen presentar, siguen aconsellable canviar. 鈥淓sperem que el treball en aquestes millores no supose moltes mol猫sties per a ve茂ns de la zona, per貌 s贸n treballs absolutament necessaris per a mantindre de manera 貌ptima el mobiliari, evitar la seua deterioraci贸 i la degradaci贸鈥 , ha concl貌s D铆az.

Les de la Fase II del projecte, se centrar脿 en la zona nord del Passeig entre Jorge Com铆n i Voramar, en aquest cas es tracta de fanals de fosa d’alumini pel que no poden ser reparades i seran substitu茂des per altres d’estil fernandino molt similars a les actuals, per貌 fabricades amb fibra el que garantir脿 una major durabilitat en l’ambient mar铆 i estaran pintades amb la mateixa est猫tica que les actuals.

Cal recordar que les llumin脿ries de tots aquests fanals fernandines dels passejos Bernat Artola i Pilar Coloma, ja van ser substitu茂des per llums LED, amb una important millora en la il路luminaci贸 de la zona i mitigaci贸 de la contaminaci贸 lum铆nica, aix铆 com un important estalvi energ猫tic aconseguint la reducci贸 d’emissions de CO鈧 i avan莽ant en el comprom铆s que t茅 Benic脿ssim amb el compliment dels objectius del mil路lenni i l’Agenda Local 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published.