fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim continua intensificant els treballs de neteja en barrancs urbans i perímetre de les urbanitzacions de muntanya

Benicàssim continua intensificant els treballs de neteja en barrancs urbans i perímetre de les urbanitzacions de muntanya

Els treballs engloben tasques de prevenció davant possibles incendis forestals i labors de mitigació per a pal·liar la proliferació de mosquits en la zona.

Benicàssim continua intensificant les labors de neteja de la trama urbana dels barrancs i de manera concreta en el perímetre de les urbanitzacions de muntanya, tant per a previndre possibles incendis com per a pal·liar la proliferació de mosquits que a causa de l’aigua estancada, es produeixen en els racons dels propis barrancs.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha indicat que “amb l’arribada del bon temps intensifiquem les labors de neteja i manteniment adequat i correcte de la trama urbana dels barrancs, així com del cinturó perimetral de l’entorn de les urbanitzacions de muntanya per a garantir, d’una banda, la seguretat dels propis veïns davant possibles incendis forestals i, per un altre, per a efectuar un tractament intensiu en aquells punts del barranc susceptibles de cúmuls d’aigua estancada per les pluges de primavera i contribuint així a mitigar la proliferació de mosquits en la zona”. La primera edil ha afegit que “anar de la mà amb la resta d’administracions per a coordinar les labors de neteja en aquests espais és fonamental per a poder tindre un correcte manteniment, augmentar la seguretat i minimitzar els riscos”.

Quant a les actuacions executades, la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha informat que les brigades de mitigació ja han finalitzat la faixa perimetral de seguretat a les urbanitzacions de muntanya (Montornés, Las Palmas i Montemolino). “Aquesta faixa de seguretat o tallafocs ha perimetrat l’entorn de les citades urbanitzacions, executant un desbrossament selectiu de la vegetació, així com el refaldat d’arbres (majoritàriament pins), i tala d’alguns exemplars que el requerien per la seua proximitat excessiva cap a habitatges unifamiliars”, ha indicat Llobell.

També s’ha actuat en el barranc de la Parreta al seu pas per les urbanitzacions de la Parreta i Montornés i els treballs també inclouen la neteja d’aquells residus urbans que puguen aparéixer.

Recordar que en la lluita contra la proliferació de mosquits, l’Ajuntament de Benicàssim també actua en embornals i zones susceptibles de registrar aigua estancades, llocs susceptibles de convertir-se en nínxols de generació de larves i mosquits. Aquestes actuacions formen part de les labors de revisió i tractaments larvicides que realitza el consistori de manera setmanal per a atallar qualsevol focus de mosquit que puga registrar-se. A més de les tasques realitzades en espais públics setmanalment, l’empresa encarregada del control de plagues també duu a terme labors de detecció de focus en espais amb baix o nul manteniment i que puguen ser llocs de cria larvària, per a així avisar als propietaris que prenguen les mesures necessàries per a contribuir, des de la seua responsabilitat individual, en la lluita contra el mosquit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.