fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim continuar脿 mantenint la congelaci贸 de taxes i preus p煤blics

Benic脿ssim continuar脿 mantenint la congelaci贸 de taxes i preus p煤blics

L’Ajuntament continua amb pol铆tiques econ貌miques encaminades a alleujar les c脿rregues fiscals als ve茂ns de Benic脿ssim.

L’Ajuntament de Benic脿ssim continua ferm en la seua l铆nia de congelar les taxes municipals i els preus p煤blics 鈥渄esenvolupant tantes pol铆tiques econ貌miques siguen precises per a alleujar les c脿rregues econ貌miques als nostres ve茂ns, al mateix temps que els facilitem la participaci贸 en els cursos municipals a tots鈥. Aix铆 s’ha expressat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, en fer balan莽 del primer quadrimestre dels cursos que s’han dut a terme en el Centre Municipal de Formaci贸 Per a Adults (FPA).

El present curs 2021/2022 ha destacat per l’augment del 22% de matriculacions respecte a l’any anterior, passant de 502 a 615 alumnes, sent els tallers i els cursos d’idiomes els que congreguen un major n煤mero d’alumnat.

Recordar que del 10 al 14 de gener, s’obrir脿 el termini per a la renovaci贸 de la matr铆cula dels catorze tallers oferits per a el quadrimestre vinent i, igual que durant la matr铆cula que va tindre lloc el mes de setembre, els ciutadans que s’acosten a l’Ajuntament de Benic脿ssim per a renovar la matr铆cula als tallers de l’Escola Municipal de Formaci贸 Per a Adults (FPA) podran realitzar el pagament del preu p煤blic mitjan莽ant targeta de cr猫dit, sense necessitat d’abonar-lo pr猫viament en una entitat d’estalvi. L’alcaldessa ha comentat sobre aquest tema que 鈥渉em de facilitar els tr脿mits, acostant l’administraci贸 als nostres ve茂ns de manera que contribu茂m al fet que siga m茅s c貌moda, accessible i m茅s 脿gil per a tots. Aquesta 茅s una de les principals l铆nies estrat猫giques que figuren dins del Pla de Modernitzaci贸 de l’Administraci贸 Local que desenvolupa l’Ajuntament de Benic脿ssim, fent un pas avant amb la possibilitat de realitzar els pagaments a l’ajuntament a trav茅s del dat脿fon鈥.

Despr茅s de la renovaci贸 de matr铆cula de l’alumnat actual, a partir del 24 de gener s’obrir脿 el termini per a cobrir les places vacants.
Per als mesos de febrer a maig, la FPA ofereix un total de catorze tallers: de manualitats, de cort i confecci贸, de dansa oriental, d’escriptura creativa, dibuix i pintura, belles arts, restauraci贸 d’antiguitats, llenceria i tul, labor de retalls (patchwork), inform脿tica, fotografia, sevillanes, mindfulness (gesti贸 mental i emocional) i d’hist貌ria de l’art. La regidora d’Educaci贸, Rosa Mar Gil, ha comentat que 鈥渆n tots els espais on es desenvolupen les activitats s’ha establit un Pla de Conting猫ncia amb totes les mesures de seguretat sanit脿ries per al seu correcte desenvolupament鈥. L’edil d’Educaci贸 ha afegit que dins de l’oferta realitzada, per a el quadrimestre vinent s’inclou la novetat en el taller d’inform脿tica, noves tecnologies i Internet, a trav茅s del qual l’alumnat aprendr脿 a utilitzar correctament els dispositius m貌bils, con茅ixer les principals eines de comunicaci贸 en l铆nia i els diferents serveis que ofereix internet.
A m茅s dels tallers, el Centre Municipal FPA de Benic脿ssim continuar脿 en el 2022 amb el programa de Formaci贸 B脿sica de Persones Adultes i GES (Graduat en Educaci贸 Secund脿ria).

Dins d’aquest grup destacar la formaci贸 dirigida a persones d’entre 65 i 80 anys els qui a trav茅s de continguts interdisciplinaris, treballen en l’alentiment de la deterioraci贸 i el manteniment cognitiu, refor莽ant la mem貌ria, llenguatge, comprensi贸, raonament, concentraci贸, atenci贸 i tamb茅 treballen en classes de psicomotricitat.

Tamb茅 l’any vinent continuaran els programes dirigits a la preparaci贸 per a la prova d’acc茅s als cicles formatius de grau superior, per a la preparaci贸 per a la prova d’acc茅s en la universitat per a majors de 25 anys, els cursos de valenci脿 aix铆 com els cursos de castell脿 i valenci脿 per a estrangers i els cursos d’alemany, angl茅s i franc茅s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.