fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim demana col路laboraci贸 a hostalers i comerciants per a mantindre neta la via p煤blica

Benic脿ssim demana col路laboraci贸 a hostalers i comerciants per a mantindre neta la via p煤blica

L’ajuntament remet una carta als empresaris recordant les mesures preventives en mat猫ria de seguretat i higiene recollides en l’ordenan莽a municipal.

L’Ajuntament de Benic脿ssim sol路licita la col路laboraci贸 dels hostalers i comerciants per a mantindre neta la via p煤blica. Com comenta l’alcaldessa, Susana Marqu茅s, “en el context actual i amb l’objectiu posat a mitigar la propagaci贸 de la Covid-19, 茅s necessari mantindre els espais p煤blics en les millors condicions d’higiene i salubritat i en este sentit 茅s imprescindible la col路laboraci贸 dels hostalers i comerciants per a tindre una ciutat neta i sostenible, que redundar脿 en benefici del nostre municipi, els seus habitants i visitants”.

L’ajuntament ha rem茅s una carta als hostalers i comerciants de la localitat recordant que, al tancament dels establiments, hauran de contribuir juntament amb els serveis municipals de neteja a mantindre en perfecte estat de salubritat, neteja i adorn la zona ocupada de la via p煤blica mitjan莽ant cadires, taules i expositors. Per aix貌, tal com estableix l’article 16 de l’ordenan莽a reguladora d’ocupaci贸 de via p煤blica, s’haur脿 de procedir a l’escombratge i fregat de l’espai ocupat i de l’entorn immediat, amb l’objectiu d’evitar nous brots epidemiol貌gics o noves cadenes de transmissi贸 que pogueren comprometre la integritat f铆sica i la salut de les persones. Des del consistori fan esment al fet que l’incompliment de les mesures recollides en l’ordenan莽a municipal portar脿 les sancions corresponents i, en el seu cas, la no autoritzaci贸 de l’ocupaci贸 de la via p煤blica. Este incompliment est脿 qualificat de greu i, per tant, la sanci贸 pot rondar entre els 750 i 1.500 euros.

Afegir que, amb l’objectiu posat a millorar els serveis de recollida de residus urbans, l’Ajuntament de Benic脿ssim porta realitzant una recollida selectiva de cart贸/paper dels negocis durant tot l’any, els dimarts i divendres a partir de les 10 hores de juny a setembre, i la resta de l’any es realitza els divendres a partir de les 10 hores.

Aix铆 mateix, l’ajuntament, a trav茅s de la Regidoria i 脌rea de Medi Ambient, i l’empresa Ecovidrio, mantenen activa una nova campanya de sensibilitzaci贸 per al reciclatge de vidre en el sector de l’hostaleria. La iniciativa “Continuem reciclant Vidre” t茅 l’objectiu d’incrementar el reciclatge de vidre este estiu i aconseguir gr脿cies al treball en equip de tots, ciutadans, administracions p煤bliques, hostalers i Ecovidrio, un estiu m茅s sostenible.

Finalment, recordar que el consistori continua amb el servei extraordinari de neteja i desinfecci贸 en les zones p煤bliques vulnerables. El dispositiu especial dut a terme per UTE Sanejament Urb脿 de Benic脿ssim, empresa contractista dels serveis de neteja vi脿ria i recollida de residus urbans en la localitat, es realitza de manera di脿ria i s’est茅n per tot el municipi a carrers per als vianants, mobiliari urb脿, jocs infantils i contenidors situats en la via p煤blica. L’alcaldessa ha afegit que “per a garantir al m脿xim les mesures d’higiene i salubritat en les vies p煤bliques, des de l’Ajuntament demanem a tota la ciutadania que contribu茂squen amb el servei de neteja i de recollida de residus urbans, depositant els residus a l’interior dels contenidors de fem i en bosses ben lligades aix铆 com recollir els excrements dels gossos i esbandir els orines”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.