fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim demana col·laboració a hostalers i comerciants per a mantindre neta la via pública

Benicàssim demana col·laboració a hostalers i comerciants per a mantindre neta la via pública

L’ajuntament remet una carta als empresaris recordant les mesures preventives en matèria de seguretat i higiene recollides en l’ordenança municipal.

L’Ajuntament de Benicàssim sol·licita la col·laboració dels hostalers i comerciants per a mantindre neta la via pública. Com comenta l’alcaldessa, Susana Marqués, “en el context actual i amb l’objectiu posat a mitigar la propagació de la Covid-19, és necessari mantindre els espais públics en les millors condicions d’higiene i salubritat i en este sentit és imprescindible la col·laboració dels hostalers i comerciants per a tindre una ciutat neta i sostenible, que redundarà en benefici del nostre municipi, els seus habitants i visitants”.

L’ajuntament ha remés una carta als hostalers i comerciants de la localitat recordant que, al tancament dels establiments, hauran de contribuir juntament amb els serveis municipals de neteja a mantindre en perfecte estat de salubritat, neteja i adorn la zona ocupada de la via pública mitjançant cadires, taules i expositors. Per això, tal com estableix l’article 16 de l’ordenança reguladora d’ocupació de via pública, s’haurà de procedir a l’escombratge i fregat de l’espai ocupat i de l’entorn immediat, amb l’objectiu d’evitar nous brots epidemiològics o noves cadenes de transmissió que pogueren comprometre la integritat física i la salut de les persones. Des del consistori fan esment al fet que l’incompliment de les mesures recollides en l’ordenança municipal portarà les sancions corresponents i, en el seu cas, la no autorització de l’ocupació de la via pública. Este incompliment està qualificat de greu i, per tant, la sanció pot rondar entre els 750 i 1.500 euros.

Afegir que, amb l’objectiu posat a millorar els serveis de recollida de residus urbans, l’Ajuntament de Benicàssim porta realitzant una recollida selectiva de cartó/paper dels negocis durant tot l’any, els dimarts i divendres a partir de les 10 hores de juny a setembre, i la resta de l’any es realitza els divendres a partir de les 10 hores.

Així mateix, l’ajuntament, a través de la Regidoria i Àrea de Medi Ambient, i l’empresa Ecovidrio, mantenen activa una nova campanya de sensibilització per al reciclatge de vidre en el sector de l’hostaleria. La iniciativa “Continuem reciclant Vidre” té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de vidre este estiu i aconseguir gràcies al treball en equip de tots, ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio, un estiu més sostenible.

Finalment, recordar que el consistori continua amb el servei extraordinari de neteja i desinfecció en les zones públiques vulnerables. El dispositiu especial dut a terme per UTE Sanejament Urbà de Benicàssim, empresa contractista dels serveis de neteja viària i recollida de residus urbans en la localitat, es realitza de manera diària i s’estén per tot el municipi a carrers per als vianants, mobiliari urbà, jocs infantils i contenidors situats en la via pública. L’alcaldessa ha afegit que “per a garantir al màxim les mesures d’higiene i salubritat en les vies públiques, des de l’Ajuntament demanem a tota la ciutadania que contribuïsquen amb el servei de neteja i de recollida de residus urbans, depositant els residus a l’interior dels contenidors de fem i en bosses ben lligades així com recollir els excrements dels gossos i esbandir els orines”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.