fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim es declarar脿 “Ciutat lliure de Bullying”

Benic脿ssim es declarar脿 “Ciutat lliure de Bullying”

L’ajuntament es comprometr脿 a elaborar un Programa municipal de mediaci贸 escolar i crear una Comissi贸 espec铆fica dins de Consell Escolar per a abordar la problem脿tica

La regidora d’igualtat, Vanessa Batalla ha anunciat la presentaci贸 en el ple ordinari del pr貌xim divendres d’una moci贸 per a declarar a Benic脿ssim, ciutat lliure de bullying i, al seu torn, iniciar una bateria de mesures per a combatre aquest tipus de viol猫ncia que es produeix especialment entre els m茅s joves. Batalla ha assenyalat que “aquest tipus de viol猫ncia 茅s tal vegada m茅s deplorable, pel fet que es d贸na contra els m茅s vulnerables, els xiquets i les xiquetes i que no solament es d贸na en la conviv猫ncia en el carrer, sin贸 tamb茅 a l’entorn dels centres educatius. Per a莽貌, hem d’actuar per a poder detectar qualsevol cas a temps i posar soluci贸. I sobretot, treballar per a prevenir-ho. Cal tenir en compte que, com ha reconegut la conselleria, en nostra Comunitat va haver-hi 86 casos en 2015”.

Amb aquest objectiu de combatre el bullying, l’equip de govern del PP, ha decidit proposar per a la seua aprovaci贸 plen脿ria, una bateria de mesures municipals i reivindicatives que comencen per la declaraci贸 de “Benic脿ssim com a ciutat lliure de bullying”. “脡s una voluntat. 脡s un objectiu. Per貌 pret茅n ser el punt d’arribada de tota la campanya. Volem que la gent s脿pia que aqueix tipus de viol猫ncia pot donar-se en el nostre entorn i no podem mirar a un altre costat sol perqu猫 no la patim en primera persona. Tota la ciutat ha d’estar sensibilitzada davant aquest assumpte, perqu猫 qualsevol pot detectar un problema, des d’un amic, un ve铆 o un familiar que veja patir a un xic o xica, qualsevol tipus d’assetjament”, ha manifestat la regidora d’igualtat.

Entre les q眉estions que es proposen en la moci贸 popular es troben, l’elaboraci贸 d’un Programa de Mediaci贸 escolar dirigit a la formaci贸 de tots els membres que formen part de la comunitat educativa. Tamb茅 la creaci贸 d’una comissi贸 dins del Consell Escolar Municipal, en la qual tinguen presencia representants d’alumnes, dels centres educatius del municipi i de l’Ajuntament, que actue com a 貌rgan coordinador entre els centres i la Regidoria delegada de l’脿rea d’educaci贸.

A m茅s, l’ajuntament instar脿 a la Conseller铆a d’Educaci贸 a promoure campanyes de conscienciaci贸 com la qual des de la Diputaci贸 de Castell贸 s’estan duent a terme en col路laboraci贸 amb els centres educatius de la prov铆ncia. I a m茅s, se li demanar脿 a la Generalitat que potencie l’atenci贸 psicologia que es presta a les v铆ctimes de l’assetjament escolar i les seues fam铆lies, aix铆 com a instaurar nous programes de detecci贸, prevenci贸 i reeducaci贸 per als acosadores.

Finalment, l’ajuntament es compromet fer campanya de promoci贸 per a l’elecci贸 de l’assignatura opcional de “Educaci贸 socioemocional” que tracta sobre l’educaci贸 en valors i igualtat, aprovada recentment en Les Corts. Aix铆 com a animar a participar a tots els actors implicats en la lluita contra l’assetjament escolar per a la formaci贸 dels joves i xiquets en edats primerenques per a frenar futurs casos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.