fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim es declararà “Ciutat lliure de Bullying”

Benicàssim es declararà “Ciutat lliure de Bullying”

L’ajuntament es comprometrà a elaborar un Programa municipal de mediació escolar i crear una Comissió específica dins de Consell Escolar per a abordar la problemàtica

La regidora d’igualtat, Vanessa Batalla ha anunciat la presentació en el ple ordinari del pròxim divendres d’una moció per a declarar a Benicàssim, ciutat lliure de bullying i, al seu torn, iniciar una bateria de mesures per a combatre aquest tipus de violència que es produeix especialment entre els més joves. Batalla ha assenyalat que “aquest tipus de violència és tal vegada més deplorable, pel fet que es dóna contra els més vulnerables, els xiquets i les xiquetes i que no solament es dóna en la convivència en el carrer, sinó també a l’entorn dels centres educatius. Per açò, hem d’actuar per a poder detectar qualsevol cas a temps i posar solució. I sobretot, treballar per a prevenir-ho. Cal tenir en compte que, com ha reconegut la conselleria, en nostra Comunitat va haver-hi 86 casos en 2015”.

Amb aquest objectiu de combatre el bullying, l’equip de govern del PP, ha decidit proposar per a la seua aprovació plenària, una bateria de mesures municipals i reivindicatives que comencen per la declaració de “Benicàssim com a ciutat lliure de bullying”. “És una voluntat. És un objectiu. Però pretén ser el punt d’arribada de tota la campanya. Volem que la gent sàpia que aqueix tipus de violència pot donar-se en el nostre entorn i no podem mirar a un altre costat sol perquè no la patim en primera persona. Tota la ciutat ha d’estar sensibilitzada davant aquest assumpte, perquè qualsevol pot detectar un problema, des d’un amic, un veí o un familiar que veja patir a un xic o xica, qualsevol tipus d’assetjament”, ha manifestat la regidora d’igualtat.

Entre les qüestions que es proposen en la moció popular es troben, l’elaboració d’un Programa de Mediació escolar dirigit a la formació de tots els membres que formen part de la comunitat educativa. També la creació d’una comissió dins del Consell Escolar Municipal, en la qual tinguen presencia representants d’alumnes, dels centres educatius del municipi i de l’Ajuntament, que actue com a òrgan coordinador entre els centres i la Regidoria delegada de l’àrea d’educació.

A més, l’ajuntament instarà a la Consellería d’Educació a promoure campanyes de conscienciació com la qual des de la Diputació de Castelló s’estan duent a terme en col·laboració amb els centres educatius de la província. I a més, se li demanarà a la Generalitat que potencie l’atenció psicologia que es presta a les víctimes de l’assetjament escolar i les seues famílies, així com a instaurar nous programes de detecció, prevenció i reeducació per als acosadores.

Finalment, l’ajuntament es compromet fer campanya de promoció per a l’elecció de l’assignatura opcional de “Educació socioemocional” que tracta sobre l’educació en valors i igualtat, aprovada recentment en Les Corts. Així com a animar a participar a tots els actors implicats en la lluita contra l’assetjament escolar per a la formació dels joves i xiquets en edats primerenques per a frenar futurs casos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.