fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim est茅n la pr脿ctica d’endoter脿pia per a combatre el tomicus i la procession脿ria

Benic脿ssim est茅n la pr脿ctica d’endoter脿pia per a combatre el tomicus i la procession脿ria

El tractament d’endoter脿pia 茅s m茅s sostenible i amb menor impacte en l’entorn, a m茅s de m茅s efica莽, ja que ataca a l’origen del focus d’infecci贸.

L’ajuntament de Benic脿ssim segueix avan莽ant en l’aplicaci贸 de ter脿pies sostenibles dels parcs i jardins del municipi. Enguany s’estan tractant m茅s de 200 arbres singulars amb endoter脿pia vegetal, combatent aix铆 plagues com el tomicus o la procession脿ria dels pins i aconseguint resultats m茅s efica莽os i amb menor impacte en el medi ambient.

Com ha explicat el regidor de medi ambient, Clemente Mart铆n, “des del mes de mar莽 s’ha planificat la gesti贸 del tractament arbori per esp猫cies i plagues a tractar. S’han seleccionat els carrers amb major afecci贸 de plagues, segons resultats de l’煤ltim any i es realitzar脿 un seguiment espec铆fic per a veure l’efectivitat de l’endoterapia aplicada”.

Enguany s’ha ampliat el nombre d’esp猫cies sobre les quals s’ha fet el tractament. Ara, s贸n el Cercis siliquastrum, Acer campestre, Acer pseudoplatanus, Acer platanoides, Tipuana tipu i Ficus microcarpa, incloent-hi tamb茅 els Ulmus minor (els seus noms comuns s贸n: ciclamor, arce menys, ficus, pals rosa i els oms). Estes esp猫cies s贸n les que s’han incorporat a la planificaci贸 de tractaments que se segueix efectuant amb regularitat sobre els pins (Pinus halepensis i Pinus canariensis).

Com ha ressaltat Clement Mart铆n, “este m猫tode de combatre les plagues evita que es malgasten productes fitosanitaris o que vagen on no corresponguen. Per tant, este sistema garanteix major seguretat en l’aplicaci贸 i sobretot evita la volatilitzaci贸 del producte, amb la qual cosa s’aconsegueix una millora efectiva en el medi ambient”.

Enguany, gr脿cies a la gran efici猫ncia d’estos tractaments, no solament s’aplicar脿 l’endoterapia per a combatre les plagues de tomicus i procesionaria, sin贸 que, a m茅s, amb l’ampliaci贸 d’esp猫cies, tamb茅 s’amplia l’espectre de plagues i s’aplicaran productes que combaten altres insectes com la grafiosi, galeruca i la cotxinilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.