fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim estima en quasi 90.000 euros els danys ocasionats per l’煤ltim temporal en les platges i l’arbratge

Benic脿ssim estima en quasi 90.000 euros els danys ocasionats per l’煤ltim temporal en les platges i l’arbratge

Les platges accessibles van ser les m茅s perjudicades i 37 arbres municipals es van veure afectats.

L’Ajuntament de Benic脿ssim ja t茅 quantificats els danys produ茂ts en les infraestructures de les platges i en l’arbratge municipal a conseq眉猫ncia del temporal que va tindre lloc el passat mes de setembre, amb un cost global de quasi 90.000 euros.

Pel que fa al litoral, com ha explicat la regidora de Platges, Elena Llobell, “estos fets han requerit una r脿pida actuaci贸 dels efectius municipals a trav茅s de la Brigada d’Obres, aix铆 com d’empreses externes amb maquin脿ria especialitzada i peons, amb l’objectiu de tornar les platges a l’estat inicial”.
El cost que ha suposat els treballs inicials d’emerg猫ncia, d’empreses externes, ascendix a 6.776 euros. De tota manera el major cost que ha hagut d’atendre l’Ajuntament est脿 relacionat amb la reparaci贸 i reposici贸 d’infraestructures en la platja despr茅s del temporal de pluja i vent que va assotar el municipi el mes passat.

Entre els desperfectes ocasionats en les platges hi ha l’acumulaci贸 de grans quantitats d’algues al llarg de tot el litoral. Una quantitat que podria ascendir a 450 tones i que han de ser retirades, transportades i valorades en abocador autoritzat. Tamb茅 s’han vist afectades infraestructures h铆driques, en especial alguns pous drenants de les dutxes que s’han reblit d’arena, a m茅s del despla莽ament de llavapeus i dutxes i avaries en les estacions de bombament dels llavapeus.
Llobell ha lamentat que els punts de platges accessibles han sigut les zones m茅s afectades, amb gran p猫rdua i deteriorament de passarel路les de fusta d’ample especial i la gran majoria no s贸n recuperables. La p猫rdua de papereres, deterioraments en unes quantes torres de vigil脿ncia de salvament i socorrisme i danys en l’interior de les casetes de salvament i socorrisme s贸n altres dels desperfectes quantificats i el cost global de les quals ascendix a m茅s de 75.000 euros. Per tot, el cost afegit que suposar脿 a l’Ajuntament de Benic脿ssim els treballs d’emerg猫ncia realitzats aix铆 com els que s’han de contractar, sumen 82.110 euros.

Quants als danys en l’arbratge municipal, des del departament de medi ambient, que tamb茅 dirigix l’edil Elena Llobell, el nombre d’exemplars afectats ascendix a 37, 15 d’arrancats pels forts vents i 22 de danyats. Des del punt de vista mediambiental, la quantia econ貌mica dels danys i les baixes en l’arbratge municipal s’ha fixat en 5.477 euros.

Amb tot, l’Ajuntament de Benic脿ssim ha sol路licitat una subvenci贸 a la Secretaria d’Estat de Pol铆tica Territorial per a fer a atendre la despesa ocasionada pel temporal de setembre en infraestructures municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.