fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim estrena un nou circuit expositiu comissariat i obert a llenguatges m茅s contemporanis

Benic脿ssim estrena un nou circuit expositiu comissariat i obert a llenguatges m茅s contemporanis

El Centre Cultural Melchor Zapata i la Sala Escena acolliran propostes d’artistes de la prov铆ncia i de la resta de la geografia nacional.

Benic脿ssim fa un salt qualitatiu en la seua oferta expositiva dissenyant un circuit comissariat i dirigit a llenguatges i propostes m茅s contempor脿nies.

El Centre Cultural Melchor Zapata, empla莽at en ple viari de Sant Tom脿s i amb dues plantes destinades a la creaci贸 art铆stica, 茅s l’espai idoni per a acollir projectes de major import脿ncia. Com explica el regidor de Cultura, Javier Alonso, 鈥渁rtistes de la prov铆ncia, per貌 tamb茅 creadors d’altres punts de la geografia nacional seran convidats a presentar els seus projectes m茅s capdavanters鈥.
La Sala Escena, situada en el Teatre Municipal, 茅s per les seues dimensions un lloc idoni per a nous llenguatges com el videoart, l’escultura o la instal路laci贸, sense oblidar projectes de fotografia i pintura. 鈥淭ots els projectes estaran comissariats i supervisats per un equip professional que marcar脿 el pols de la cultura *benicense en els pr貌xims mesos鈥, ha indicat l’edil de Cultura. Aix铆 mateix, la nova etapa que s’obri presenta un vessant pedag貌gic en forma de circuit de visites guiades per a diferents col路lectius de la localitat, especialment joves. 鈥淰olem que la cultura arribe a tots els p煤blics i potenciar la labor educativa que es pot realitzar a trav茅s de l’art鈥, ha afegit l’alcaldessa, Susana Marqu茅s. Una altra de les novetats ser脿 l’ampliaci贸 d’horari d’hivern, de dijous a diumenge de 18.00 a 21.00 hores.

Quant al contingut, el Centre Cultural Melchor Zapata estrena aquest mes de desembre la seua programaci贸 amb tres dels artistes m茅s interessants de la pl脿stica valenciana, com s贸n Jose Juan Botella, Cebaqueva i Mart铆 Moreno (membres del col路lectiu artenRuta) amb l’exposici贸 鈥楶o猫tiques de la fragilitat鈥. Una mostra profundament reflexiva i repleta de met脿fores en la qual la bellesa ser脿 el seu principal al路licient. La inauguraci贸 de la mostra ser脿 aquest dijous 10 a les 19.00 hores i es podr脿 visitar fins al 17 de gener .
A la Sala Escena la proposta 茅s molt m茅s morda莽 i sat铆rica i t茅 com a protagonista a l’artista Kikelin i les seues caricatures pol铆tiques. En aquest cas, la mostra obrir脿 les seues portes el 17 de desembre i es prolongar脿 fins al 24 de gener.

I ja de cara al 2021, el calendari expositiu en Melchor Zapata inclou, entre altres, a l’artista contempor脿nia Carmela Tello amb una instal路laci贸 cer脿mica, a l’aquarel路lista *Tiberiu *Mateescu i una exposici贸 col路lectiva molt especial en la qual participen prop de 40 artistes de tota la prov铆ncia. 鈥淪eguint amb totes les mesures de seguretat sanit脿ria establides, i les que es vagen establint, no volem perdre el pols de la cultura i des de l鈥橝juntament de Benic脿ssim continuarem apostant perqu猫 la cultura segura i de qualitat no es det茅鈥, ha finalitzat l’alcaldessa, Susana Marqu茅s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.