fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim estrenar脿 nova passarel路la de fusta en la platja d’Heli贸polis

Benic脿ssim estrenar脿 nova passarel路la de fusta en la platja d’Heli贸polis

La nova zona de passeig, sota el conegut “Eurosol”, t茅 una superf铆cie de 650 metres quadrats d’espai p煤blic. S’ha realitzat en fusta i a m茅s de servir de plataforma per als vianants permet tamb茅 generar un mirador.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s, al costat del subdelegat del govern a Castell贸, David Barelles i membres de la corporaci贸 local i de la direcci贸 general de costes, han visitat aquest mat铆 les obres de col路locaci贸 de la nova passarel路la per als vianants de la platja de Heliopolis.

Aquesta passarel路la uneix la zona nord de la platja de Heli贸polis amb la platja dels Terrers, paral路lela al complex denominat “Eurosol”. Tota la passarel路la forma part de la inversi贸 realitzada pel Ministeri per a reparar els danys produ茂ts en el temporal.

Marqu猫s ha ressaltat que “aquesta obra 茅s important铆ssima per a aquesta platja que acull una alta intensitat de p煤blic durant pr脿cticament tot l’any i especialment a l’estiu. Aquesta passarel路la permetr脿 no solament accedir millor al mar, sin贸 continuar amb un itinerari per als vianants excepcional al costat de la l铆nia de costa”.

La passarel路la s’ha dissenyat amb un ample est脿ndard de 2,25 metres, en fusta de pi tractada en autoclau per a聽suportar l’erosi贸 climatol貌gica. L’actuaci贸 es completa amb dues zones estancials i de repartiment de la circulaci贸 per als vianants, situades en els extrems sud i nord del tram en q眉esti贸. Aquestes zones, convertides realment en miradors, tenen una superf铆cie de 45 m2 (nord) i 100 m2 (sud). En total, 茅s una superf铆cie d’estructures de fusta d’煤s ciutad脿 de 650 m2.

El pressupost de l’obra inclou tamb茅 la reposici贸 d’arena de la platja, despr茅s del descarne de l’煤ltim temporal. En aquest cas, el Govern d’Espanya ha aportat 94.000 euros per a executar-ho tot.
El subdelegat ha explicat tamb茅 que aquesta obra, a part de generar la plataforma per als vianants possibilita la creaci贸 d’una estructura de contenci贸 de l’arena que previnga l’afecci贸 dels temporals en la l铆nia de costa. Per a a莽貌 s’utilitzen estructures de fusta clavades en el punt m茅s elevat de la berma de la platja. Aquestes estructures mantenen l’apilament聽d’arena que en cas de temporal serveix com a magatzem de material que es mobilitza en els estats de major energia que es corresponen amb els episodis de temporal.

A m茅s, com ja s’havia assenyalat, tamb茅 s’ha realitzat una aportaci贸 complement脿ria de 3.000 metres c煤bics d’arena per a regenerar tota la platja de Benic脿ssim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.