fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim executa el seu ultim脿tum i porta a la Generalitat a judici per l’impagament de Vila Elisa

Benic脿ssim executa el seu ultim脿tum i porta a la Generalitat a judici per l’impagament de Vila Elisa

L’Ajuntament ofereix a la Generalitat totes les opcions de pagament, des de l’amortitzaci贸 total fins a la gesti贸 d’un pla de pagaments sense que s’hagi mogut ni un dit des de Val猫ncia.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s ha demanat al departament d’Intervenci贸 municipal que inicie l’expedient per demanar per via legal el pagament del deute de la Generalitat per les obres de Vila Elisa. El govern valenci脿 deu als ciutadans de Benic脿ssim, 1,4 milions d’euros des del 2008. El ple del mes de mar莽 del 2016 va aprovar per unanimitat, donar un termini d’un any a la Generalitat perqu猫 inclogu茅s el pagament del deute als seus pressupostos generals o que confirm茅s un pla de pagaments ferm i cre茂ble. No obstant aix貌, el termini s’ha complert i, el govern valenci脿 segueix sense fer res.

De fet, fa m茅s d’un mes que se li va reiterar al conseller, Vicent Marz谩, la petici贸 que fes valer el comprom铆s adquirit en la visita de l’alcaldessa al seu despatx, per貌 tampoc d’aquest escrit s’ha tingut resposta. Susana Marqu猫s ha apuntat que “茅s un tema que ja sobrepassa el comprensible i s’ha convertit en un atac dirigit i prec铆s contra Benic脿ssim. 脡s un c脿stig que la conselleria infligeix a aquells municipis que no s贸n de la seua corda ni li aplaudeixen les gr脿cies. Doncs aqu铆 no aplaudirem als qui s贸n deutors i incompleixen la seua paraula. Ja estem farts que se’ns prenga el p猫l i prendrem cartes en l’assumpte per fer valer el dret de cobrament de la nostra ciutat”.

La Generalitat deu en aquests moments a Benic脿ssim un total d’1.452.602,49 euros de l’obra que es va executar en el seu moment i que va avan莽ar l’ajuntament des de les arques municipals. L’impagament d’aquesta quantitat i l’aband贸 total del projecte per part del Govern valenci脿, ha esgotat la paci猫ncia municipal que inicia ara tots els tr脿mits per demanar per via judicial l’abonament de les quantitats impagades.

A m茅s la declaraci贸 institucional recollia tamb茅 l’exig猫ncia que es reprenguessen les obres o que, en el cas de no voler fer-ho, l’ajuntament puga donar per rescindit el contracte i que el municipi puga buscar alternatives per a la rehabilitaci贸 de la vila i la seua gesti贸 cultural i patrimonial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.