fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benic脿ssim exigix a la Generalitat que incorpore a tots els centres educatius la infermera escolar

Benic脿ssim exigix a la Generalitat que incorpore a tots els centres educatius la infermera escolar

Fa deu anys que l’ajuntament porta finan莽ant des de les arques municipals esta assist猫ncia quan 茅s de compet猫ncia auton貌mica.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s ha presentat la moci贸 que dem脿 divendres es debatr脿 en el ple municipal per exigir a les conselleries d’educaci贸 i sanitat la inclusi贸 dins de l’equip professionals dels centres educatius, de la infermera escolar. Marqu猫s ha recordat que, a Benic脿ssim fa deu anys que es paga des de l’ajuntament a la infermera escolar que acudix als centres d’educaci贸 p煤blics de CEIP El Palmerar i el CEIP Santa Agueda. “Creiem fermament que en tots els centres escolars ha d’haver-hi una infermera que assumisca compet猫ncies de salut entre la comunitat escolar i aix貌 茅s compet猫ncia de la Generalitat regular-ho i pagar-ho. Amb la qual cosa, 茅s necessari que tant l’equip del senyor Marz谩, com de la senyora Munt, es deixen de donar subvencions procatalanistas o desmantellar hospitals, i destinen els fons p煤blics que paguem entre tots els valencians, a donar serveis als ciutadans”.

L’alcaldessa de Benic脿ssim ha argumentat que “com ja hem demostrat amb fets des de l’ajuntament, creiem que l’educaci贸 per a la salut en l’脿mbit escolar, 茅s una q眉esti贸 cabdal per aconseguir que els nostres joves i adolescents assumisquen coneixements suficients que els facen ser conscients de la necessitat d’adquirir h脿bits de vida saludables. Per aix貌, 茅s necessari escoltar als professionals de la branca sanit脿ria i comprendre la import脿ncia que t茅 la figura de la infermera escolar, no nom茅s per la labor assistencial que pot dur a terme i la cura de la salut en la poblaci贸 infantil, sin贸 tamb茅 per dur a terme una labor professionalitzada en la prevenci贸, el seguiment i el control de malalties que poden patir els escolars”.

Marqu猫s ha destacat tamb茅 que “des de la nostra experi猫ncia, la pres猫ncia d’una infermera escolar l’entenem com a necess脿ria i positius posats que la normalitzaci贸 de la vida de tots els escolars, no nom茅s d’aquells que pateixen malalties cr貌niques, sin贸 tamb茅 dels seus companys afavorint la comprensi贸, l’assumpci贸 i coneixement de la malaltia, aix铆 com la integraci贸 d’aquells nens amb problemes f铆sics, ps铆quics o socials, detecci贸 primerenca de problemes de salut i prevenci贸 dels mateixos i col路laboraci贸 amb les fam铆lies en el tractament al mateix temps que potenciaria en la comunitat educativa els h脿bits de vida saludable”.

El ple de l’ajuntament debatr脿 el divendres requerir a la Conselleria d’Educaci贸 i a la Conseller铆a de Sanitat, perqu猫 establisca al llarg d’este exercici una Borsa de Treball espec铆fica per a la contractaci贸 de la infermeria escolar, en tots els centres docents de la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.