fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim fa un pas més perquè els terrenys del recinte de festivals siguen de titularitat municipal

Benicàssim fa un pas més perquè els terrenys del recinte de festivals siguen de titularitat municipal

El ple resol els recursos de reposició presentats pels propietaris dels terrenys.

L’Ajuntament de Benicàssim ha fet hui un pas més perquè els terrenys del recinte de festivals siguen de titularitat municipal. El ple ordinari del mes de desembre ha resolt els recursos de reposició presentats pels propietaris dels terrenys dels festivals, sent este l’últim pas previ a les actes de pagament i ocupació, moment en el qual l’ajuntament obtindrà la titularitat de les parcel·les. El punt ha tirat avant amb els vots a favor de l’equip de govern (Partit Popular i Ciutadans), l’abstenció del PSPV, els vots en contra de Compromís i Ara Benicàssim, i el representant de Vox que s’ha absentat en el moment de la votació.

Com ha explicat el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, es continua amb la tramitació de l’expedient administratiu iniciat mentre que els propietaris podran seguir amb les seues reclamacions. Díaz ha afegit que la valoració dels terrenys s’ha realitzat “al mateix preu, perquè considerem un conjunt d’espai i, per tant, tots els terrenys s’han de valorar per igual”. Ara, com ha continuat dient Carlos Díaz, “els terrenys estaran a la disposició del consistori durant tot l’any”.

En este punt, la tinent d’alcalde Cristina Fernández ha comentat que el procediment que es va iniciar fa aproximadament un any “va en benefici de tots els veïns de Benicàssim i la titularitat municipal d’aqueixos terrenys, lluny del cas urbà, permetrà garantir una sèrie d’esdeveniments tot l’any, desestacionalitzar i minimitzar les molèsties veïnals”. Així mateix, tant Carlos Díaz com Cristina Fernández han incidit en què l’adquisició d’estos terrenys permetrà invertir en la millora de les infraestructures en esta zona com, per exemple, la instal·lació de pantalles acústiques per a reduir els nivells acústics.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “amb l’adquisició dels terrenys del recinte Benicàssim obté sòl públic que permetrà noves infraestructures dotacionals a la ciutat, per descomptat dels festivals, però el més important és que possibilitarà posar fi a la precarietat de les instal·lacions derivades de la seua provisionalitat, que s’allarga ja vint anys, i amb la incertesa que generava no disposar de la propietat”.

D’altra banda, el ple ordinari, i per unanimitat, ha aprovat que la jornada laboral dels funcionaris municipals passe a les 35 hores setmanals, després de l’acord que es va aconseguir entre l’equip de govern i sindicats en l’última Taula General de Negociació. L’edil de Recursos Humans, Javier Alonso, ha recordat que l’acord també establix que «els empleats que treballen per Nadal ho faran 30 minuts menys al dia» i ha mostrat la seua satisfacció perquè «després de molts anys s’haja pogut arribar a este acord amb un talant dialogant»; una satisfacció compartida per l’edil d’Hisenda, Arturo Martí, qui ha finalitzat el punt dient que “hem complit un compromís que portàvem pendent des de la Taula General de Negociació celebrada fa aproximadament un any i este acord s’ha pogut produir gràcies al fet que l’ajuntament té les condicions econòmiques òptimes perquè es puga reduir la jornada laboral dels funcionaris del consistori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.